MediaWatch

Måling: Lydbøger øger forbruget af bøger

Ifølge en ny Megafon-måling vurderer næsten 4 ud af 10 adspurgte, at deres samlede forbrug af litteratur er steget på grund af det bugnende udvalg af lydbøger.

Foto: Jan Woitas/AP/Ritzau Scanpix

Det er ikke alene coronapandemien, der har sat skub i forbruget af fysiske og især digitale bøger, også det stigende udvalg af lydbøger har fået det samlede forbrug til at vokse. Det skriver Kulturmonitor på baggrund af en ny Megafon-måling, der er foretaget i samarbejde med Mofibo.

Rundspørgsen er foretaget blandt 1.141 personer, hvoraf 39 pct. har svaret, at deres samlede litteraturforbrug er steget som følge af det voksende lydudbud. 31 pct. af de adspurgte har oplevet, af deres lydbogsforbrug er steget under corona, mens godt hver tredje har svaret, de foretrækker lydbøger frem for fysiske bøger.

Den danske forlagsbranche havde et ekstraordinært positivt år i 2020, hvor det samlede salg sted med 5,6 pct. Især digitale bøger - og herunder overvejende lydbøger - var primus motor på fremgangen i året, der var præget af coronakrisen, men også salget af fysiske bøger gik frem.

Hvad forlagene frygtede blev et annus horribilis endte med at blive det stærkeste år for branchen i lang tid

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs