MediaWatch

Svindelnummer foregår også i dansk bogbranche

Svindlere sender mails til bl.a. forfattere og udgiver sig for at være forfatterens agent eller forlag i forsøg på at lokke kopier af kommende bøger ud af personerne.

Foto: Janus Engel/Ritzau Scanpix

Et omtalt svindelnummer, hvor svindlere i USA udgiver sig for at være en forfatters agent eller forlag og på den måde forsøger at lokke kopier af kommende bøger ud af forfatterne, er ikke indskrænket til udlandet, men foregår også i Danmark, fortæller Susanne Bent Andersen, redaktør for oversat litteratur på Lindhardt & Ringhof, i radioprogrammet "Kulturen på P1" ifølge Politiken.

"Jeg har i løbet af de sidste par år været udsat for adskillige angreb. Dels er jeg blevet angrebet af nogle, der har udgivet sig for at være nogle andre, og så er andre blevet angrebet af nogle, som har brugt mit navn," siger hun i radioprogrammet.

Det skete bl.a. inden Karl Ove Knausgårds bog "Morgenstjernen" skulle udkomme.

Interviewet kommer i kølvandet på, at New York Times i december beskrev, hvordan det omtalte svindelnummer i bogbranchen har vundet indpas i USA gennem de seneste par år, og at det har været målrettet både kendte forfattere såsom Margaret Atwood samt relativt ukendte forfattere og forlag.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny Zetland-chefredaktør, redning af radiokanaler og Radio Loud 2.0 har været ingredienserne i denne uges mediegryderet. Få stillet sulten med vores sammenkog af de vigtigste historier i denne briefing.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs