MediaWatch

Millioner af digitale bøger blev revet af Ereolens hylder i 2020

Udlånet via den digitale bibliotekstjeneste steg med knap 35 pct. i løbet af året, hvor coronapandemien lukkede landet ned. Stærkest var stigningen i første halvår.

Foto: Aleksander Klug/Ritzau Scanpix

Hvad skal man få tiden til at gå med, når de fleste aktiviteter er lukket ned sammen med adskillige arbejdspladser og skoler, og alle sendt hjem? For mange var svaret bl.a. den digitale bibliotekstjeneste Ereolen, mens de fysiske biblioteker var sat på pause, viser en optælling, MediaWatch har foretaget.

Tjenesten har de seneste år set konstant fremgang i udlånet af både lyd- og e-bøger, men i 2020 blev der for alvor smidt kul på kedlerne. Udlånet via Ereolen passerede milepælene på fem og seks mio. titler i årets løb - hvor der i 2019 blev foretaget 4,83 mio. lån, steg tallet til 6,5 mio. sidste år.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny rapport om danskernes nyhedsbrug, første skridt mod aftale for DPCMO, startskud på Se og Hør-strategi og et nødopråb fra produktionsbranchen er blandt nogle af ingredienserne, der har sat smag på denne uge i mediebranchen. Få et overblik i ugens briefing.

EU vil kræve strengere kontrol med statslige annoncekroner

I et nyt udspil lægger Europa-Kommissionen nu op til flere krav til gennemsigtighed og fair tildeling, når alt fra regeringer til statsejede virksomheder køber reklameplads hos medierne. Forslaget møder opbakning hos Danske Medier, der dog overordnet ser lovforslaget som dårligt nyt for mediebranchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs