MediaWatch

Spansk forlag skifter ejer i milliardhandel

Finsk mediekoncern betaler milliardbeløb for spansk forlag, der bl.a. udgiver lærebøger.

Foto: Aleksander Klug/Ritzau Scanpix

Finske Sanoma har fundet den store tegnebog frem og købt spanske Santillana Spain, der udgiver undervisningsmateriale. Det skriver Boktugg med henvisning til en meddelelse fra Sanoma.

Handlen værdisætter Santillana Spain til 465 mio. euro svarende til knap 3,5 mia. kr. Sælger af det spanske forlag er mediekoncernen Promotora de Informaciones, der bl.a. står bag det spanske medie El Pais.

Sanoma står bag en række medie-, forlags- og undervisningsaktiviteter i Europa. Selskabet udgiver bl.a. den finske avis Helsingin Sanomat, en række magasiner og læremidler digitalt og på print i bl.a. Finland, Sverige, Norge og Spanien.

Købet af Santillana Spain, der i 2019 omsatte for godt 950 mio. kr., ventes gennemført i første halvdel af 2021.

Mens Sanoma vokser med opkøbet af det spanske selskab, så blev det finske mediekonglomerat mindre tidligere på året med frasalget af sine hollandske aktiviteter i Sanoma Media Netherlands. De blev købt af DPG Media, der bl.a. ejer Berlingske Media.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Foreløbig kulmination på "grønlandssagen", Sjællandske køber op, sunde producentbundlinjer og TV 2 Play når nye kundehøjder. Mediebranchen har ikke ligget på den lade side i sommervarmen - få overblikket med ugens overflyvning.

Facebook lancerer podcast-funktion

Podcastproducenter får en ny kanal at nå potentielle lyttere på, når den sociale medieplatform i næste uge introducerer en særskilt podcast-funktion.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs