MediaWatch

Forlagsmedarbejdere kritiserer bogbranchens undersøgelse af sexisme

Den undersøgelse af sexisme, der skal sættes i gang i den danske bogbranche, skal ikke inkludere ansatte hos de danske forlag, og det møder kritik. Danske Forlag opfordrer til, at de enkelte forlag selv afdækker interne forhold.

Lars Boesgaard, formand for Danske Forlag, opfordrer forlagene til selv at lave sexisme-undersøgelser, der afdækker interne forhold. | Foto: Niels Hougaard/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix

Selv om Dansk Forfatterforening i samarbejde med Danske Skønlitterære Forfattere og Danske Forlag ville sætte en undersøgelse i gang om sexisme i branchen, skal den kun omfatte eventuelle problemer og episoder, og altså ikke de interne forhold på forlagene. Men det møder kritik fra forlagsmedarbejderne, skriver Politiken.

"Når man alligevel er i gang med at lave så stor en undersøgelse, er det mærkeligt ikke at tage dem med. De vil føle sig glemt og overset," siger formand i Dansk Magisterforening, Camilla Gregersen, til avisen.

Formand for Danske Forlags bestyrelse, Lars Boesgaard, afviser kritikken og opfordrer til, at de enkelte forlag selv afdækker problemer med sexisme.

"Laver vi en undersøgelse, der bredt belyser alting, så bliver den ikke særlig præcis", siger han til Politiken.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs