MediaWatch

Forlagsmedarbejdere kritiserer bogbranchens undersøgelse af sexisme

Den undersøgelse af sexisme, der skal sættes i gang i den danske bogbranche, skal ikke inkludere ansatte hos de danske forlag, og det møder kritik. Danske Forlag opfordrer til, at de enkelte forlag selv afdækker interne forhold.

Lars Boesgaard, formand for Danske Forlag, opfordrer forlagene til selv at lave sexisme-undersøgelser, der afdækker interne forhold. | Foto: Niels Hougaard/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix

Selv om Dansk Forfatterforening i samarbejde med Danske Skønlitterære Forfattere og Danske Forlag ville sætte en undersøgelse i gang om sexisme i branchen, skal den kun omfatte eventuelle problemer og episoder, og altså ikke de interne forhold på forlagene. Men det møder kritik fra forlagsmedarbejderne, skriver Politiken.

"Når man alligevel er i gang med at lave så stor en undersøgelse, er det mærkeligt ikke at tage dem med. De vil føle sig glemt og overset," siger formand i Dansk Magisterforening, Camilla Gregersen, til avisen.

Formand for Danske Forlags bestyrelse, Lars Boesgaard, afviser kritikken og opfordrer til, at de enkelte forlag selv afdækker problemer med sexisme.

"Laver vi en undersøgelse, der bredt belyser alting, så bliver den ikke særlig præcis", siger han til Politiken.

Mere fra MediaWatch

Danske Medier vil have åbnet diskussion om fordeling af licensoverskud

De mange millioner i såkaldt merlicensprovenu bør fordeles, så de i højere grad bidrager til at skabe bredde i medielandskabet og holder hånden under lokal- og regionalmedier, lyder det fra adm. direktør i Danske Medier, der vil have gjort op med, at en stor bid af kagen tilfalder DR.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs