MediaWatch

Tysk mediekoncern bejler til forlag bag Stephen King

Den tyske mediekoncern Bertelsmann er klar til at udvide forlagsaktiviteterne og byde ind på forlaget Simon & Schuster, som ejeren ViacomCBS har varslet et frasalg af, siger direktør.

Foto: Fabrizio Bensch/Reuters/Ritzau Scanpix

Forlaget Penguin Random House, der er ejet af den store tyske mediekoncern Bertelsmann, melder sig på banen i konkurrencen om at købe den amerikanske mediekoncern ViacomCBS' forlagsaktiviteter i Simon & Schuster.

Det skriver Financial Times.

”Vi har været den mest aktive aktør på konsolideringen af ​​bogmarkedet i de sidste 10 år. Vi kombinerede Penguin og Random House meget vellykket for at skabe langt den største bogudgiver i verden," siger Thomas Rabe, adm. direktør for Bertelsmann.

"I betragtning af denne position vil vi selvfølgelig være interesseret i Simon & Schuster."

Forlaget Simon & Schuster er blandt de fem største i USA og har bl.a. udgivet forfattere som Stephen King og Joseph Heller. I regi af sine flere end 30 underforlag, imprints, udgiver forlaget omkring 2000 titler årligt, ifølge en opgørelse fra 2016.

I maj blev forlagshuset varslet til salg af ViacomCBS, der ikke længere ser det passe ind i kernestrategien inden for tv, produktion og streaming, skriver Financial Times.

Penguin Random House er resultatet af en fusion i 2013 mellem Random House, som Bertelsmann ejer, og Penguin Group, som var ejet af den britiske forlagskoncern Pearson plc. Siden fusionen har Pearson solgt sine ejerandele fra til Bertelmann, der i dag har det fulde ejerskab. Forlaget udgiver omkring 15.000 titler årligt på globalt plan via over 200 underforlag.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Radio Loud er snart no more, mens sportslisten skal genoplives, hvis det står til kulturministeren. Brancheorganisationer råbte vagt i gevær over nyt lovforslag om moms på rettigheder, en tv-status blev gjort op, og Frankfurt Bogmesse vendte tilbage i fysisk form. Alt det og meget mere i ugens overblik over slagets gang i mediebranchen

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs