MediaWatch

Forfattere skifter fra Gyldendal

Politikens Forlag får forfatterne Lone Hørslev og Jesper Wung-Sung ombord, der hidtil er udkommet på Gyldendal.

Foto: Emma Sejersen/Ritzau Scanpix

De to veletablerede forfatternavne Lone Hørslev og Jesper Wung-Sung flytter fra Gyldendal og skal fremover udkomme på Politikens Forlag. Det skriver Politiken.

Det fremgår ikke nærmere, hvad baggrunden er for skiftet, der er de seneste af en række, der har præget forlagsbranchen i året, hvor der er sket flere opbrud.

Gyldendal valgte sidste år at lægge forlaget Rosinante & Co ned som selvstændigt selskab og i stedet integrere det i Gyldendal. I den forbindelse forsvandt en række større forfattere som Helle Helle, der valgte at følge med tidligere Rosinante-direktør Jacob Søndergaard til det nye forlag Gutkind, der er ejet af Bonnier, og hvor Jacob Søndergaard er direktør.

Et andet nyetableret forlag Alpha, som Bonnier for nylig også har overtaget, og som kom til Danmark sidste år under navnet Strawberry, har ligeledes bidraget til aktivitet i transfervinduet og skal fremover udgive forfatteren Benn Q. Holm, der hidtil er udkommet på Lindhardt & Ringhof, skriver Politiken.

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs