MediaWatch

International bogmesse med en million besøgende bliver aflyst med to dages varsel

Med omkring en million forventede besøgende er den internationale bogmesse i Hongkong aflyst med kun to dages varsel på grund af pludselig stigning i smittespredningen.

Indbyggere i Hongkong bærer maske for at forhindre smittespredning. Alligevel er den globale bogmesse nu aflyst blot to dage før afviklingen skulle have fundet sted. Foto: TYRONE SIU/REUTERS/Ritzau Scanpix

Onsdag 15. juli var det meningen, at den globale bogmesse i Hongkong, der er blandt de regionale knudepunkter for forlags branchetræf, skulle have åbnet dørene for omkring en million gæster. Men godt 48 timer inden afviklingen er messen nu aflyst, skriver Boktugg.

Årsagen er coronapandemien, der er blusset op i Hongkong og har givet en øget smittespredning i området. 1470 personer er i Hongkong bekræftet smittede med covid-19.

Sidste år havde bogmessen i Hongkong omkring 980.000 besøgende og forventningen var, at der i år ville være over en million besøgende over de syv dage, Hong Kong Book Fair strækker sig over. Det er Asiens største bogmesse med over 680 udstillere fra flere end 35 lande ifølge Hongkongs handelsråd.

Til sammenligning har Frankfurt bogmesse, der er verdens største bogmesse baseret på antallet af udstillere - der primært udgøres af forlag - årligt omkring 300.000 gæster og 7.500 udstillere og 300.000 gæster. Og i Danmark deltog 241 udstillere i bogmessen Bogforum i efteråret, mens omkring 38.000 gæster lagde vejen forbi.

Forlag opgiver fælles fremstød på Frankfurt-messe efter stort frafald

Efter afbud til Bogforum - forlag lægger an til alternativ fejring

Det ene forlag efter det andet melder pas til årets bogmesse i Frankfurt

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere