MediaWatch

Gyldendal-direktør: "Vi fortryder ikke beslutningen om at lukke Rosinante"

Da Gyldendal valgte at lukke datterforlaget Rosinante & Co. udnyttede den daværende forlagschef Jacob Søndergaard pladsen på markedet og stiftede Gutkind, der er kommet solidt fra start. Men det har ikke givet anledning til fortrydelse, lyder det fra Gyldendals adm. direktør.

Gyldendals adm. direktør, Morten Hesseldahl. Foto: Stine Bidstrup/ERH

Efter Gyldendals beslutning om at lukke datterselskabet Rosinante & Co. har den tidligere forlagschef hos Rosinante, Jacob Søndergaard, udgivet to bestseller-titler med tidligere Gyldendal-forfattere under sit nystiftede forlag Gutkind. Det har dog ikke givet anledning til fortrydelse hos Gyldendals adm. direktør, Morten Hesseldahl, der ser den primære konkurrence komme fra digitale aktører som Mofibo, Saxo og Amazon. Det skriver Berlingske.

"Vi fortryder ikke beslutningen om at lukke Rosinante. Den store fortrydelse er, at vi ikke gjorde det for mange år siden," siger Morten Hesseldahl til og henviser til, at der gennem adskillige år var tunge udgifter forbundet med datterforlaget, hvilket nødvendiggjorde lukningen.

Forlaget Gutkind så dagens lys i begyndelsen af året, efter Gyldendal valgte at nedlægge Rosiante & Co. for at fusionere det med hovedforlaget i forsøget på at forkusere salget til det private marked.

Jacob Søndergaard, der siden 2008 havde været først redaktionschef og dernæst forlagschef hos Rosiante & Co. valgte i samme omgang at forlade Gyldendal-skibet i forbindelse med nedlæggelsen. Efterfølgende stiftede han forlaget Gutkind med den nordiske forlagsvirksomhed under Bonnier-koncernen, Bonnier Books, i ryggen.

Gutkind har efter seks måneder placeret sig på bestsellerlisten med bøgerne "Tour de chambre" af Tine Høegh og "Meter i sekundet" af Stine Pilgaard. Med til historien hører, at begge forfattere i forvejen var veletablerede og indtil årsskiftet udkom under netop Rosinante.

Hesseldahl: Vi har lavet de besparelser, der skulle til, for at trække Gyldendal ind i fremtiden

Gyldendal ryster ikke på hånden over forfatter-exit: Rosinante burde være lukket før

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere