MediaWatch

Corona får plads i Den Danske Ordbog

Normalt bliver ord ikke optaget i Den Danske Ordbog, før de over tid er blevet en del af sproget, men 33 ord relateret til corona er allerede nu blevet optaget i ordbogen.

Foto: Ernst van Norde

Ordforrådet i Danmark er blevet 33 ord rigere, efter mange nye ord relateret til den verdensomspændende coronapandemi er blevet optaget i Den Danske Ordborg, heriblandt ord som "coronavirus" og "værnemiddel". Det skriver Kristeligt Dagblad.

Det er første gang i Danmark, at så mange ord er optaget omgående på grund af én bestemt begivenhed, der finder sted i nutiden. Under normale omstændigheder arbejder Den Danske Ordbog ud fra et princip om, at ord skal være en integreret del af sproget, før de kan optages i ordbogen, fortæller Sanni Nimb, ledende redaktør på Den Danske Ordbog.

"Vi har valgt at bryde det almindelige leksikografiske princip om ikke at optage ord så hurtigt, fordi vi vurderer, at der er et særligt stort behov. Det er en overvældende situation, vi står i, og den har skabt en række ord, som der er brug for at kunne slå op," siger Sanni Nimb til Kristeligt Dagblad.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Radio Loud er snart no more, mens sportslisten skal genoplives, hvis det står til kulturministeren. Brancheorganisationer råbte vagt i gevær over nyt lovforslag om moms på rettigheder, en tv-status blev gjort op, og Frankfurt Bogmesse vendte tilbage i fysisk form. Alt det og meget mere i ugens overblik over slagets gang i mediebranchen

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs