MediaWatch

Kina beskyldes for at sprede desinformation om coronavirus i EU

I en rapport fremfører EU-Kommissionen, at Kina såvel som Rusland har gennemført desinformationskampagner om covid 19 i EU. Det skriver Information.

Foto: Johanna Geron/Reuters/Ritzau Scanpix

Kina står på linje med Rusland ifølge en rapport fra EU-Kommissionen bag desinformationskampagner, der har spredt fake news om coronavirus i EU. Det skriver Information.

Ifølge rapporten er landenes ageren udtryk for "en intention om at gøre brug af falske eller vildledende informationer med det formål at påføre skade". Det er usædvanligt, at EU retter så direkte anklager mod Kina, siger forsker.

"Hidtil har det især været Rusland, der har stået for en kampagne i Europa, som skulle skabe kaos og være ødelæggende, men under coronakrisen ser vi i stigende grad, at Kina gør brug af samme taktik," siger Mareike Ohlberg, forsker i kinesiske påvirkningskampagner, fra tænketanken German Marshall Fund i Berlin, som forsker i kinesiske påvirkningskampagner, til Information.

Twitter sletter pro-Kina-profiler i massevis 

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Radio Loud er snart no more, mens sportslisten skal genoplives, hvis det står til kulturministeren. Brancheorganisationer råbte vagt i gevær over nyt lovforslag om moms på rettigheder, en tv-status blev gjort op, og Frankfurt Bogmesse vendte tilbage i fysisk form. Alt det og meget mere i ugens overblik over slagets gang i mediebranchen. (Rettet)

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs