MediaWatch

Bonnier Books beholder både Gutkind og Strawberry - for nu

Strawberry Forlag i Danmark er flyttet på nye hænder og overtaget af den svenske Bonnier-koncern, kort tid efter selskabet gik i land med sit første forlag i det danske. Topchef i Bonnier fortæller dog, at der ikke er planer om at lægge de to unge forlag sammen.

Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Også i fremtiden vil der i Danmark både være Strawberry Forlag samt forlaget Gutkind, selvom førstnævnte mandag blev overtaget af sidstnævnte. Det oplyser adm. direktør i Bonnier Books, Håkan Rudels, dagen efter koncernen opkøbte Strawberry Forlag samt den svenske pendant af den norske erhvervsmand og hotelejer Petter Stordalen.

Det er blot få måneder siden, den svenske mediekoncern gik i land på det danske forlagsmarked. Det skete i januar, da Bonnier lancerede det nye forlag Gutkind. Men ambitionerne har tilsyneladende rakt videre, og det udmøntede sig i ugens begyndelse i overtagelsen af forlagsmarkedet anden nye mellemstore spiller – Strawberry Forlag – der blev etableret kort før Gutkind og var spået en solid position i forlagsbranchen grundet stærke norske kræfter i ryggen og et erfarent hold til at sikre, at forlaget ramte jorden i løb.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Journalisthøjskolens rektor stopper

Trine Nielsen vil have mere tid til andre bestyrelsesopgaver, herunder sin nye formandspost for Det Danske Filminstitut, og træder derfor tilbage som rektor for Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Prorektor konstitueres på posten, og jagt på ny rektor indledes efter nytår.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs