MediaWatch

Bonnier Books beholder både Gutkind og Strawberry - for nu

Strawberry Forlag i Danmark er flyttet på nye hænder og overtaget af den svenske Bonnier-koncern, kort tid efter selskabet gik i land med sit første forlag i det danske. Topchef i Bonnier fortæller dog, at der ikke er planer om at lægge de to unge forlag sammen.

Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Også i fremtiden vil der i Danmark både være Strawberry Forlag samt forlaget Gutkind, selvom førstnævnte mandag blev overtaget af sidstnævnte. Det oplyser adm. direktør i Bonnier Books, Håkan Rudels, dagen efter koncernen opkøbte Strawberry Forlag samt den svenske pendant af den norske erhvervsmand og hotelejer Petter Stordalen.

Det er blot få måneder siden, den svenske mediekoncern gik i land på det danske forlagsmarked. Det skete i januar, da Bonnier lancerede det nye forlag Gutkind. Men ambitionerne har tilsyneladende rakt videre, og det udmøntede sig i ugens begyndelse i overtagelsen af forlagsmarkedet anden nye mellemstore spiller – Strawberry Forlag – der blev etableret kort før Gutkind og var spået en solid position i forlagsbranchen grundet stærke norske kræfter i ryggen og et erfarent hold til at sikre, at forlaget ramte jorden i løb.

Læs artiklen gratis

Registrer med din E-mail.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere