MediaWatch

Bonnier Books beholder både Gutkind og Strawberry - for nu

Strawberry Forlag i Danmark er flyttet på nye hænder og overtaget af den svenske Bonnier-koncern, kort tid efter selskabet gik i land med sit første forlag i det danske. Topchef i Bonnier fortæller dog, at der ikke er planer om at lægge de to unge forlag sammen.

Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Også i fremtiden vil der i Danmark både være Strawberry Forlag samt forlaget Gutkind, selvom førstnævnte mandag blev overtaget af sidstnævnte. Det oplyser adm. direktør i Bonnier Books, Håkan Rudels, dagen efter koncernen opkøbte Strawberry Forlag samt den svenske pendant af den norske erhvervsmand og hotelejer Petter Stordalen.

Det er blot få måneder siden, den svenske mediekoncern gik i land på det danske forlagsmarked. Det skete i januar, da Bonnier lancerede det nye forlag Gutkind. Men ambitionerne har tilsyneladende rakt videre, og det udmøntede sig i ugens begyndelse i overtagelsen af forlagsmarkedet anden nye mellemstore spiller – Strawberry Forlag – der blev etableret kort før Gutkind og var spået en solid position i forlagsbranchen grundet stærke norske kræfter i ryggen og et erfarent hold til at sikre, at forlaget ramte jorden i løb.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Stort boligmagasin skifter fra Bladkompagniet

Realdania-ejet magasin med sekscifret oplag har skrevet kontrakt med en ny distributør. Prisen er lavere, og kvaliteten højere, lyder forklaringen. Realdania har ingen planer om at stoppe den trykte udgave af magasinet.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs