MediaWatch

Udlån af e-bøger og netlydbøger accelererede i sommerhalvåret

Antallet af udlånte titler på bibliotekernes digitale udlånstjeneste tog endnu et spring i løbet af sommerhalvåret. Især e-bøger så en markant stigning fra sidste år.

Foto: Tycho Gregers/Ritzau Scanpix

Brugen af digitale lyd- og e-bøger fortsætter sin fremgang. Det ses ikke mindst i stigende brug af bibliotekernes digitale udlånstjeneste, Ereolen, der i løbet af de seneste seks måneder har kunnet konstatere, at markant flere titler bliver lånt ud.

Således er der i løbet af sommerhalvåret – fra april til september – blevet udlånt næsten 1 mio. e-bøger, helt præcist 963.774. Det svarer til et gennemsnitligt udlån per måned på 160.629 titler. Hvis man sammenligner det med samme periode året før, er det en vækst på 38,6 pct.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Foreløbig kulmination på "grønlandssagen", Sjællandske køber op, sunde producentbundlinjer og TV 2 Play når nye kundehøjder. Mediebranchen har ikke ligget på den lade side i sommervarmen - få overblikket med ugens overflyvning.

Facebook lancerer podcast-funktion

Podcastproducenter får en ny kanal at nå potentielle lyttere på, når den sociale medieplatform i næste uge introducerer en særskilt podcast-funktion.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs