MediaWatch

Lydbøger satte ny rekord på Ereolen i sommermåneden

Udlånet af lydbøger nåede nye højder i juli ifølge tal fra Ereolen. Forlag ser tendens i binge-læsning af lydbøger.

Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix

Læseheste får i stigende grad smag for lydbøger i sommertiden. Udlånet af lydbøger har tradition for at stige voldsomt i juli, og sådan har det også været i år, viser tal fra bibliotekernes digitale udlånsplatform, Ereolen.

Her voksede antallet af udlån med lige knap 24 pct. til 287.292 udlån. Det er ny rekord og på linje med den procentuelle vækst i sommerferiemåneden sidste år.

Hos Lindhardt og Ringhofs digital forlag Saga er interessen slået ekstra igennem. Forlaget har omkring 8000 lydbøger på markedet og oplevede en vækst via Ereolen på 29 pct. i juli.

"Det er dejligt, at der er læsere til alle vores bøger. Ældre bøger klarer sig også rigtig godt," siger Jeppe Branner, redaktionschef hos Saga, i en meddelelse.

Han uddyber, at det ikke kun er nye udgivelser og bestsellere, der trækker læsset – fordi forlaget først frigiver udgivelser til Ereolen, efter de har været på markedet et år for ikke at spænde ben for det direkte digitale salg. Jeppe Branner siger samtidig, at forlaget ser en tendens til "binge reading", hvor læserne lytter en hel bogserie i rap – ligesom fænomenet bingewatching af tv-serier på streamingtjenester.

"Det er lidt ligesom Netflix – folk bliver bidt af en bog, og derefter sluger de hele serien," siger Jeppe Branner.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere