MediaWatch

Forfatterdrømme får folk til lommerne

Andelen af nye skønlitterære udgivelser er steget markant fra 2009, og flere debuterende forfattere bidrager selv økonomisk til udgivelsen.

En opgørelse fra Undervisningsministeriet viser, at i 68 ud af 98 kommuner er samtlige midler til området gået til to forlag. | Foto: Ritzau Scanpix/Jeppe Bjørn Vejlø

Det er blevet sværere at komme igennem nåleøjet hos mange af de store forlag, der koncentrerer kræfterne om færre titler, som MediaWatch tidligere har beskrevet. Derfor betaler flere forfattere for at få udgivet deres bøger på mindre forlag som eksempelvis Mellemgaard, der udgiver flere skønlitterære titler end Gyldendal. Det skriver Politiken.

Forlaget Mellemgaard udgiver ca. 25 bøger hver måned, og af dem var 126 udgivelser i 2016 nye skønlitterære bøger. Dermed overgåes forlaget kun af det internationale brand Harlequin, der er specialiseret i den lyserøde litteratur, når det kommer til udgivelser af ny fiktion på dansk. Til sammenligning udgav Gyldendal 100 nye skønlitterære titler i 2016.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs