MediaWatch

Ugeavischefer: Kommunal medieoprustning presser os

Siden 2010 er antallet af journalister, der er ansat i kommunerne, steget med en tredjedel. Flere lokale ugeaviser mener, at kommunerne skævvrider konkurrencen, når de udgiver magasiner eller videodækker kulturbegivenheder.

Kommunerne har de senere år oprustet på formidling og journalistik, og det får flere lokale ugeavischefer til at råbe vagt i gevær, skriver Altinget.

Ifølge tal fra Kommunernes og Regionernes Løndatakontor er der siden 2010 kommet 36,6 pct. flere kommunalt ansatte journalister til. Flere ugeavischefer kritiserer udviklingen, og at kommunerne i højere grad dækker sig selv.

”Det er problematisk, at man som kommunal og skattefinansieret kan gå ind og bedrive medievirksomhed, som konkurrerer med private aktører på ulige vilkår. Og så er det spild af skattekroner, at Vordingborg Kommune dækker lokale kulturarrangementer med video, når vi i forvejen dækker det,” siger Michael Thønnings, der er ansvarshavende redaktør på Sydsjællands Tidende, til Altinget.

Også Rødovre LokalNyt føler sig udsat for unfair konkurrence, efter Rødovre kommune har valgt at udgive magasinet Sammen om Rødovre, der bliver omdelt gratis til kommunens husstande.

Kommunikationskonsulent i Rødovre Kommune Rasmus Thye Lynghøj medgiver, at kommunen har oprustet på kommunikation til borger for at øge synligheden, men afviser, at magasinet er med til at forvride konkurrencen.

”Den vigtigste kanal, vi har, er fortsat lokalavisen, upåagtet at vi selv udgiver et magasin. Vi har en informationsforpligtelse, hvilket præger vores primære stof i magasinet. Jeg mener derfor ikke, at det er i konkurrence med Rødovre LokalNyt,” siger han.

Her er vinderne af Årets Ugeavis-priser

Mere end 10 ugeaviser er lukket - men markedet mærker intet

Forsiden lige nu

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere