MediaWatch

Chefredaktør stopper på VG

Torry Pedersen stopper efter flere år som chefredaktør på VG. Hans afløser er fundet internt.

Lars Just/Polfoto/Arkiv
Foto: Lars Just/Polfoto/Arkiv

Én af Norges største aviser VG får ny chefredaktør. Det oplyser avisen på sin hjemmeside.

Væk fra posten træder Torry Pedersen, der er både chefredaktør og adm. direktør for VG. Han har siden 1988 haft forskellige stillinger hos VG, har siden 2008 været adm. direktør og siden 2011 både chefredaktør og adm. direktør.

Han erstattes af Gard Steiro, der indtil nu har været nyhedsredaktør på VG.

VG er en del af Schibsted-koncernen. Og Torry Pedersen fortsætter i en anden stilling i den norske medievirksomhed, skriver Schibsted i en pressemeddelelse. Han skal fremover stå i spidsen for koncernens norske udgivelser.

"Jeg har haft 28 fantastiske år hos VG. Mediebranchen står over for fundamentale forandringer, og jeg ser frem til at arbejde med alle Schibsteds medier i Norge, som alle har en stærk position på deres respektive markeder," udtaler Torry Pedersen i pressemeddelelsen.

Chefredaktørskiftet på VG vil formelt finde sted 9. januar, altså på mandag.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Socialdemokratiet vil have Netflix til at betale til dansk indholdsproduktion, finansdirektøren i Berlingske Media stoppede, og North Media har vendt nedtur til optur takket være Postnord-krisen. Vil du have overblik over ugen, der gik i mediebranchen? Så læs med.

Tidligere DR-profiler: DR-struktur kan give uklarhed om magtfordeling

DR’s opbygning mellem på den ene side de producerende enheder som DR Nyheder og DR Kultur og på den anden side den strategiske chefredaktion i DR Medier, der sidder med ordrerbogen, skaber usikkerhed om, hvem der reelt bestemmer, ifølge flere kilder, som Berlingske business har talt med.

Dramatisk greb i DR’s Liberty vækker kritik

DR’s nye søndagssats, dramaserien ’Liberty’, der bygger på romanen af samme navn, får kritik forud for premieren søndag aften. DR gør romanen til et ”almindelig soap-agtigt familiedrama,” lyder det blandt andet.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere