MediaWatch

Ny journalisthøjskole i Aarhus klar om tre år

Nyt byggeri på 8.600 kvadratmeter til omkring 130 mio. kr. skal danne ramme om medieuddannelserne i Aarhus fra 2019.

Modelbillede af de nye omgivelser for journaliststuderende i Aarhus, der ventes klar i 2019 | Foto: DMJX

Det bliver om tre år, at Danmarks Medie- og Journalisthøjskole (DMJX) kan forlade "bunkeren" i Aarhus N og rykke tættere på centrum til Katrinebjerg. Det skriver skolen i en pressemeddelelse.

DMJX har i samarbejde med Forskningsfondens Ejendomsselskab (FEAS) fundet en vinder af konkurrencen om opførelsen af den nye skole blandt de fem konsortier, som havde budt ind på opgaven.

Det bliver arkitekterne hos Arkitema, som sammen med totalentreprenør Jørgen Friis Poulsen A/S og ingeniørfirmaet Midtconsult skal stå for at gennemføre projektet.

Byggeriet bliver cirka 8.600 kvadratmeter stort og fordelt på tre hovedelementer i syv niveauer. Den økonomiske ramme for byggeriet er på 130 mio. kr.

FEAS bliver ejere af bygningen, mens DMJX lejer sig ind i den nye skole, der forventes klar til indflytning i august 2019.

Ved det nye campusområde får DMJX selskab af blandt andet medievidenskab og datalogi på Aarhus Universitet, der allerede er placeret samme sted.

Mere fra MediaWatch

Joy Mogensen: Vi vil gå et skridt længere end EU kræver

Kulturminister Joy Mogensen (S) fortæller, hun vil give danske medier mulighed for kollektive forhandlinger med techkoncerner om betaling for indhold i podcasten Indslag, hvor hun også forklarer "misforståelse" om brug af hyperlink.

Briefing: Ugen i mediebranchen

Udsigt til delvis genåbning, nye chefredaktører på TV 2 News og Jyllands-Posten, en kommende streamingtjeneste og planer om vækst blandt flere. Få overblik over ugens gang i Mediedanmark.

Annoncører afviser regeringens lempelse af kviklånslov

Regeringens ændring af kviklånsloven, der bl.a. skal holde hånden under lokale idrætsforeningers sponsorater, får en kold skulder af Danske Annoncører og Markedsførere under Dansk Erhverv, der vil have gjort op med loven.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs