MediaWatch

Formand for DMJX: Nødløsning at forkorte praktiktid

Forslaget om at forkorte journaliststuderendes praktiktid er et beklageligt, men nødvendigt skridt, siger Lisbeth Knudsen.

Journaliststuderende på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole (DMJX) står til at få skåret en tredjedel af praktikperioden, hvor de får det redaktionelle arbejde op under neglene.

Det er beklageligt, men nødvendigt ifølge formand for DMJX, Lisbeth Knudsen, der modvilligt bakker forslaget op, skriver fagbladet Journalisten.

"[...] vi kan ikke være i en situation, hvor 40, 80 eller 100 af de unge ikke kan få en praktikplads. Det er uholdbart," siger formanden, der også er direktør for Mandag Morgen Danmark.

For at sikre praktikpladser nok har skolens ledelse foreslået, at de studerendes praktiktid skæres fra halvandet til et år. Forslaget har mødt kritik fra Journalistforbundets næstformand, der mener, at skolen bør sætte noget i stedet, så den fireårige uddannelse ikke forkortes. 

Næstformand for DMJX og direktør for brancheforeningen Grakom, Thomas Torp, mener, at alternativet kan være at sætte praktikanternes løn ned for at bane vej for flere praktikpladser på landets medier.

DMJX's bestyrelse har forslaget på dagsordenen på et møde 13. december, mens Danske Medier tager stilling til spørgsmålet på et møde 7. december, skriver Journalisten.

Lønnen for journalistpraktikanter har været en varm kartoffel, der er blevet diskuteret de seneste år. Danske Mediers Arbejdsgiverforening (DMA) har ønsket en sænkelse af lønnen, som organisationen mener, er kommet for højt op. Den gældende aftale mellem DMA og Dansk Journalistforbund fastsætter aktuelt praktikantlønnen til 16.621 kr. om måneden.

Arbejdsgiverforening klar til at ombygge journalistpraktik

Mere fra MediaWatch

Joy Mogensen: Vi vil gå et skridt længere end EU kræver

Kulturminister Joy Mogensen (S) fortæller, hun vil give danske medier mulighed for kollektive forhandlinger med techkoncerner om betaling for indhold i podcasten Indslag, hvor hun også forklarer "misforståelse" om brug af hyperlink.

Briefing: Ugen i mediebranchen

Udsigt til delvis genåbning, nye chefredaktører på TV 2 News og Jyllands-Posten, en kommende streamingtjeneste og planer om vækst blandt flere. Få overblik over ugens gang i Mediedanmark.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs