MediaWatch

Norsk medieorganisation får ny chef

Organisationen Norsk Presseforbund har valgt ny generalsekretær. Nuværende direktør for Fagpressen sætter sig i stolen.

Tv 2 i Norge, der har dansk ejer i Egmont, er blandt medlemmerne af Norsk Presseforbund

Der er ledelsesudskiftning i den norske medieorganisation Norsk Presseforbund, skriver organisationen.

På et møde i dag blev Elin Floberghagen, 47, valgt som ny generalsekretær. Hun er i dag adm. direktør i foreningen Fagpressen og har tidligere været leder af forbundet Norsk Journalistlag.

"Jeg glæder mig til at tage fat på de udfordringerne som generalsekretær for Norsk Presseforbund. NP er en unik og vigtig organisation for medieindustrien og offentligheden," siger Elin Floberghagen.

"I en tid hvor journalistikken er under pres, er det vigtigere end nogensinde, at industrien arbejder sammen om høje etiske standarder, adgang til information og uafhængige, frie medier."

Norsk Presseforbund er en pendant til den danske medieorganisation Danske Medier, men bredere funderet. Organisationen tæller både private medier i tv- og dagbladsbranchen samt public service medier som NRK. Derudover er forbundene Norsk Journalistlag og Norsk Redaktørforening også med i kredsen.

Elin Floberghagen afløser Kjersti Løken Stavrum, der tidligere på året skiftede job.

Forsiden lige nu

Dalende opbakning til tv-pakker er en af TV 2's store udfordringer

Selv om det er første gang i fem år, at TV 2 lever op til sin målsætning om en overskudsgrad på 10 pct., så er TV 2-boss mere end tilfreds med de seneste års resultater. Hun udpeger danskernes svigtende opbakning til tv-pakkerne som en af TV 2's helt store udfordringer.

Fredericia Dagblad får ny chefredaktør

Efter 14 år stopper Marianne Husted som chefredaktør for at blive redaktionel souschef. Hun afløses af jourhavende på avisen, der er en del af Jysk Fynske Medier.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere