MediaWatch

Kristeligt Dagblad skal nedlægge stillinger

Dyrere distribution som en følge af forårets postforlig udløser besparelser på dagbladet.

Konsekvenserne af forårets postforlig, der afskaffede seks dages postomdeling om ugen, rammer nu Kristeligt Dagblad på økonomien. Det skriver fagbladet Journalisten.

Avisen skal nedlægge mellem fire og seks stillinger for at kompensere for højere distributionsomkostninger. Frem for Post Nord benytter dagbladet sig af privat omdeling for at sikre distribution på alle hverdage.

"Vi har faktisk et let stigende oplag, så der har været stor optimisme på redaktionen. Men vi er ramt meget hårdt af postforliget. Nu skal vi have private firmaer til at uddele avisen ude i enhver afkrog af landet. Derfor bliver distributionen meget dyrere end hidtil," siger tillidsrepræsentant Britta Søndergaard, Kristeligt Dagblad til Journalisten.

Medarbejderne blev informeret om nedskæringen på et møde tirsdag eftermiddag og har nu indledt forhandlinger med ledelsen om bespalrelserne. Kristeligt Dagblad tæller knap 40 redaktionelle medarbejdere inklusiv ledere.

Avisen landede i 2015 sit bedste resultat nogensinde med et overskud på 9 mio. kr. bl.a. drevet af en oplagsstigning.

Ifølge tal fra Dansk Oplagskontrol er oplaget vokset 5,5 pct. siden 2013 og havde i 2015 et oplag på 26.871 mod 25.488 i 2013.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs