Lars Munch svarer på kritik: Ikke ønskværdig, men nødvendig indblanding

Det var usædvanligt, men nødvendigt, at JP/Politikens Hus topledelse blandede sig i Jyllands-Postens linje, skriver bestyrelsesformand Lars Munch i et indlæg.
Lars Munch, bestyrelsesformand, JP/Politikens Hus. | Foto: Tariq Mikkel Khan/Polfoto/Arkiv
Lars Munch, bestyrelsesformand, JP/Politikens Hus. | Foto: Tariq Mikkel Khan/Polfoto/Arkiv

Bestyrelsesformand i JP/Politikens Hus, Lars Munch, tager til genmæle over for den kritik, som Jyllands-Postens tidligere kultur- og udlandsredaktør, Flemming Rose i dag fremsætter.

Flemming Rose beskriver i en ny bog, som både Information og Weekendavisen i dag dækker, hvordan han af topledelsen i JP/Politikens Hus blev presset til tavshed og i 2011 accepterede en "håndfæstning", der stærkt begrænsede, hvad han måtte sige og skrive.

Blandt andre daværende adm. direktør i JP/Politikens Hus, Lars Munch, der i dag er bestyrelsesformand samme sted, var med til at pålægge Rose at holde lav profil. I et indlæg hos Jyllands-Posten forklarer han sit standpunkt i sagen.

"Er det sædvanligt, at en direktør eller bestyrelsesformand blander sig i den redaktionelle linje? Nej, det er hverken sædvanligt eller ønskværdigt. Men den såkaldte Muhammedkrise og dens følger var bestemt ej heller sædvanlige," skriver Lars Munch og fortsætter:

"Det er en vurderingssag, hvorvidt en bestemt linje skal forlænges i det uendelige, eller om der skal gøres plads til andre perspektiver. Men når denne vurdering involverer grundlæggende publicistiske forhold, er det til gengæld ønskværdigt, at også direktør og bestyrelsesformand tilkendegiver deres holdning."

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også