MediaWatch

Flemming Rose slået til ridder for kampen for ytringsfrihed

Jyllands-Postens tidligere kultur- og udlandsredaktør er slået til ridder i Frankrig for betydeligt bidrag til debatten.

Morgenavisen Jyllands-Postens tidligere kultur- og udlandsredaktør Flemming Rose er onsdag blevet slået til ridder af Odre des arts et des lettres i Paris. 

Ordren gives til personer, som har ydet "signifikante bidrag" inden for blandt andet kunst, musik og litteratur. 

Det skriver Jyllands-Posten. 

Hæderen blev tilegnet Flemming Rose på grund af hans kamp for ytringsfriheden. En kamp han blev placeret midt i, da han som kulturredaktør på Jyllands-Posten stod bag publiceringen af Muhammed-tegningerne. 

Jacques Toubon, der er Frankrigs svar på en ombudsmand og tidligere kulturminister, var med til at overrække prisen til Flemming Rose. 

"Det var en form for åbenbaring af det, som er blevet den daglige kamp for ytringsfriheden i pressen og inden for alle former for kulturel skabelse," sagde han ifølge Jyllands-Posten fra talerstolen. 

Slægtskabet mellem den danske og franske indstilling til religionskritik var ifølge hovedpersonen selv afgørende for, at det netop var Frankrig, der slog ham til ridder. 

"Her ser man debatten om de tegninger i den ramme. Det er meget forskelligt i forhold til mange andre steder, hvor jeg rejser og taler, og hvor jeg skal bruge tid på at forklare, hvorfor det er nødvendigt at insistere på retten til at krænke religion," siger Flemming Rose.

/ritzau/

 Flemming Rose får nyt job ved amerikansk tænketank

 Flemming Rose får stor amerikansk pris

 Jyllands-Posten finder Flemming Roses afløser internt 

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs