MediaWatch

SF og S kalder aktindsigt i landbrugssag mørklægning

Ministerier har koordineret mørklægning af landbrugspakke, når medierne søgte aktindsigt, mener retsordførere.

Lisbeth Bech Poulsen, miljø- og retsordfører, SF. | Foto: Rasmus Flindt Pedersen/Polfoto/Arkiv

SF's miljø- og retsordfører, Lisbeth Bech Poulsen, kalder ministeriernes overstregede aktindsigter til Berlingske i forbindelse med den omstridte landbrugspakke for "koordineret mørklægning".

"Man kan tydeligt se på aktindsigterne, at flere ministerier har koordineret mørklægningen, fordi de har overstreget de samme ting," siger Lisbeth Bech Poulsen.

Berlingske skriver, at flere ministerier i udleverede aktindsigter har forsøgt at hemmeligholde en lang række centrale oplysninger om blå bloks landbrugspakke over for offentligheden.

Flere eksperter kalder det i avisen for brud på offentlighedsloven. 

"Én ting er hele diskussionen omkring offentlighedsloven. Men når man hemmeligholder ting, som offentligheden og Folketinget burde havde vidst, så er man gået alt, alt for langt. Sagen stinker langt væk," siger Lisbeth Bech Poulsen.

Socialdemokratisk harme

Også hos Socialdemokraterne vækker det harme, at der bliver med at dukke nyt op i sagen om landbrugspakken.

"Alt peger på, at regeringen har noget meget mere alvorligt at skjule, når ministerierne med enslydende formuleringer finder på fikumdik for at afskære offentligheden fra oplysninger og indsigt i landbrugspakkens problemer," siger Simon Kollerup, der er miljøordfører for Socialdemokraterne. 

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har nægtet at stille op i samråd om landbrugspakken, hvor Fødevareudvalget har krævet at få svar på fem centrale spørgsmål i sagen. 

Simon Kollerup mener, at tiden nu er inde til, Lars Løkke møder op og besvarer de spørgsmål. 

"Med de nyeste oplysninger her mener jeg, at Folketingets formand (Pia Kjærsgaard, red.) har al mulig grund til at rette den fornødne kontakt."

"Regeringen har hidtil gemt sig bag ugyldige årsager til at dække over oplysningerne. Så det er da min forventning til Pia Kjærsgaard på vegne af flertallet af partier i Folketinget, som stadig mangler svar," siger han.

/ritzau/

Mere fra MediaWatch

B.T.'s fejlskud bekymrer ikke brancheorganisation

Direktør for Danske Medier ser B.T.’s investeringslyst som et sundhedstegn, selv om storbyeventyret kuldsejlede på under et år. Det er dog nødvendigt at knække koden til de lokale og digitale læsere, mener han.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs