MediaWatch

Qureshi: Jeg blev blind på, hvad der er rigtigt og forkert

Michael Qureshi fortæller for første gang om sine overvejelser om de arbejdsmetoder, der førte til hans bortvisning fra Ekstra Bladet i december.

Foto: Jacob Waage/Polfoto/Arkiv

Michael Qureshi giver i dag til TV2 Nord sin forklaring på, hvorfor han i årevis benyttede sig af falske navne på kilder.

Til TV 2-regionenen siger sportsjournalisten, der i december blev bortvist af sin daværende arbejdsgiver Ekstra Bladet, at en del af forklaringen skal hentes i hans relativt unge år som korrespondent i både London og Madrid, hvor konkurrencen journalisterne imellem var hård.

"Jeg blev fascineret af nogle metoder, hvor man har sagt, at det var okay, hvis det bare er rugbrødet. Dine solohistorier skal være i orden, men når du er presset, så er det okay at bruge de her metoder. Det blev jeg fascineret og påvirket af på en eller anden måde," siger Michael Qureshi til TV2 Nord.

"Det er selvfølgelig ikke i orden, og der har jeg måske været for ung og for påvirkelig. Jeg blev simpelthen blind på, hvad der er rigtigt og forkert."

Michael Qureshis første pip, siden skandalen begyndte at rulle i december, falder samme dag, som han er blevet præsenteret som ny redaktør og medejer af mediet Migogaalborg.dk.

Han ønsker over for TV2 Nord ikke at svare på, hvorvidt der gemmer sig virkelige kilder bag de pseudonymer, som han har brugt.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs