MediaWatch

Søndagsavisen sælger flere aviser til Sjællandske Medier

North Media trækker sig på det midtsjællandske marked og afhænder flere udgaver af Søndagsavisen til Sjællandske Medier for 41,75 mio. kr. Samtidig nedjusterer selskabet.

Der bliver skrevet et nyt kapitel i historien om konsolideringen på avismarkedet. I en handel til 41,75 mio. kr. overtager Sjællandske Medier en række sjællandske udgaver af Søndagsavisen samt North Medias aktiepost på 50 pct. i Vestsjællandske Distriktsblade. Det oplyser North Media Aviser i en pressemeddelelse. 

"Vi er af den klare opfattelse, at der er brug for konsolideringer i avisbranchen. For to år siden medvirkede vi til konsolideringen ved at købe otte af Berlingske Medias ugeaviser i København, nu sælger vi nogle aviser," udtaler adm. direktør for North Media Aviser, Arne Ullum.

Handlen omfatter Søndagsavisens udgaver i Næstved, Vordingborg, Falster, Ringsted, Holbæk samt i Taastrup, Køge Bugt og på Vestegnen. Endvidere overtager Sjællandske Medier hele ejerskabet af Vestsjællandske Distriktsblade i Slagelse, der ud over Søndagsavisen udgiver Uge Nyt Slagelse samt Skælskør Avis og Korsør Posten.

"Som bladmand vil man jo altid helst købe og udvide oplaget, men hvis ingen vil sælge, så får vi jo aldrig gennemført den geografiske konsolidering, som er nødvendig for at sikre den økonomiske bæredygtighed i branchen," siger Arne Ullum.

Udgivelser fortsætter

Sjællandske Medier har betalt i alt 41,75 mio. kr. for aviserne, oplyser North Media. Sjællandske Medier vil fortsætte med at udgive Søndagsavisen i stort set hele området, men vil lægge avisen sammen med de lokale weekendaviser, som Sjællandske Medier udgiver i dag.

"Vi venter, at vi for fremtiden kan give vores weekendugeavisers læsere og annoncører et bedre tilbud end i dag, når vi i én og samme weekendugeavis kan forene Søndagsavisens kvaliteter og vores nuværende avisers lokale nærhed. Derfor har vi købt de relevante udgaver af Søndagsavisen med overtagelse henholdsvis den 15. maj og den 15. juni," siger Sjællandske Mediers chefredaktør og adm. direktør, Torben Dalby Larsen i meddelelsen.

"Sjællandske Medier A/S har tillige, synes vi, en naturlig interesse i at eje det veldrevne ugeavisselskab, Vestsjællandske Distriktsblade i Slagelse. Derfor investerer Sjællandske Medier i selskabet og bliver herved 100 procents ejer."

Som en del af handelen har parterne indgået aftale om, at Søndagsavisen fortsat skal levere redaktionelt indhold og annoncesalg til mediebureauer og salg af stillingsannoncer til de Søndagsaviser, som Sjællandske Medier har overtaget.

North Media Aviser nedjusterer ved samme lejlighed forventningerne til 2016. Som følge af frasalgene venter selskabet nu en omsætning på 195-195 mio. kr. mod tidligere 200-210 mio. kr. Samtidig sænkes forventningerne til EBIT-resultatet. Tidligere lød de på et underskud på 25-30 mio. kr. Det er nu sænket til et underskud på 30-35 mio. kr.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs