MediaWatch

Statsministeren: Lidegaard har skarpe holdninger

Et engageret menneske med holdninger til alt, siger Lars Løkke Rasmussen (V) om nu forhenværende chefredaktør.

Foto: Lasse Kofod/Polfoto/Arkiv

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har indimellem fået sin morgenkaffe galt i halsen, når Politikens nu forhenværende chefredaktør havde en leder på forsiden af den kulturradikale morgenavis.

Det afslører statsministeren i en skriftlig kommentar til, at Bo Lidegaard nu er fortid som chefredaktør. Den post overtager Informations nuværende chefredaktør, Christian Jensen. 

"Bo Lidegaard er et engageret menneske med skarpe holdninger til alt, der rører sig i samfundet," udtaler Løkke, der selv har arbejdet sammen med Bo Lidegaard, der har en fortid som embedsmand.

Langt fra enige om alting

Blandt andet var Lidegaard en af de ledende embedsmænd, da Danmark i 2009 var vært for det internationale klimamøde, der, modsat hvad mange havde håbet, ikke endte i en storstilet aftale. 

Løkke, der også var statsminister dengang, stod i spidsen for det danske værtskab.

Selv om de altså har en fortid sammen, betyder det ikke, at de er specielt enige, lader statsministeren forstå.

"Vi er langt fra enige om alting, og indimellem har lederne med signaturen "bl" givet mig morgenkaffen galt i halsen."

"Meningsdanner af den gamle skole."

Bo Lidegaard fortsætter som skribent og anmelder på Politiken, og det glæder Lars Løkke Rasmussen, der kalder Lidegaard en "meningsdanner af den gamle skole." 

Statsministeren siger i sin skriftlige kommentar, at Politiken med kommende chefredaktør Christian Jensen i spidsen også fremover vil give mange danskere stof til eftertanke fra morgenstunden.

Lidegaard fratræder ifølge den officielle pressemeddelelse efter gensidig aftale. 

/ritzau/

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Jyllands-Posten skærer millioner af printsider væk, nye tal gør status over tv- og streaming-forbruget, og forskere giver tips til kunstig intelligens i medievirksomheder. Vi gennemgår de saftigste historier på MediaWatch i uge 49 lige her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs