MediaWatch

Nordiske Medier køber Søfart

Det maritime fagblad Søfart, der har kæmpet med økonomien de seneste år, bliver fremover en del af Nordjyske Mediers udgiver af specialmedier.

Nordjyske Mediers business-to-business-division, Nordiske Medier, er ny hovedejer af fagbladet Søfart. Det meddeler Nordiske Medier i en pressemeddelelse.

Nordiske Medier har for et ukendt beløb købt 65 pct. af aktierne i selskabet Seapress, der udgiver Søfart, af Foreningen til Søfartens Fremme. Som et led i handlen overtager Nordiske Medier driften af Seapress og Søfart.

Nordiske Mediers direktør Morten Petersen glæder sig over købet og ser flere mulige synergier med udgiverens øvrige nichemedier.

"Samtidig kommer vi ind i en ny branche med stærk tilknytning til transportbranchen, hvor vi er i forvejen via vores medie Transportmagasinet. Herudover er der en del koblinger til metalbranchen, hvor vi har Metal Supply og Jern- & Maskinindustrien," udtaler Morten Petersen.

Foreningen til Søfartens Fremme vil stadig være repræsenteret i bestyrelsen og være en samarbejdspartner, oplyser Nordiske Medier.

Udspringer af dialog om samarbejde

Handlen er en udløber af en dialog mellem parterne, som oprindeligt handlede om et online produktionssamarbejde, fortæller Ole Frie, bestyrelsesmedlem i Foreningen til Søfartens Fremme, og som yderligere har varetaget stillingen som bestyrelsesformand i Seapress.

"Men vi har nu fundet en løsning, der sikrer en spændende fremtid for Seapress og Søfart. Vi får en mere effektiv drift og adgang til kritisk masse omkring it, salg og online produkter, så en mere fremtidssikret løsning," udtaler Ole Frie.

Seapress har de seneste års været præget af økonomiske udfordringer. Selskabets senest offentliggjort regnskab, der går fra 1. juli 2013 til 31. december 2014, viste et underskud på lidt over 400.000 kr. Året forinden var underskuddet på 909.000 kr.

Dengang skrev ledelsen, at en turnaround, som blev igangsat 1. maj 2014, skal vende udviklingen, så Seapress bliver en "stabil og levedygtig virksomhed". Efterfølgende valgte bestyrelsen at konvertere gæld på 500.000 kr. til egenkapitalen for at genskab noget af den tabte anpartskapital.

Nordiske Medier er moderselskabet bag Nordiske Medier København og Nordiske Medier Aalborg, som tidligere hed hhv. Danske Fagmedier og Industry Supply. Gruppen ejer i forvejen 22 fagmedier på print og online, herunder Licitationen, Jern & Maskinindustrien og Transportmagasinet samt online medier såsom Food Supply, Energy Supply, Idag og RetailNews.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs