MediaWatch

Nordjyske udgiver første publicistiske regnskab

Nordjyske Medier går i andre mediers fodspor og udgiver for første gang et regnskab over mediets publicistiske indsats.

Per Lyngby, ansv. chefredaktør, Nordjyske

I mediehusets første publicistiske regnskab vurderer Nordjyske Medier sin journalistiske indsats i 2015. Det skriver Nordjyske på sin hjemmeside.

"Det kan synes som tidsspilde i et samfund, hvor øjebliksbilleder og her og nu indtryk danner grundlag for de fleste beslutninger. Vi ser det som en nødvendighed at gøre status og lade et stadig mindre her og et stadig kortere nu vige for refleksioner over, om vores publicistiske indsats med udgivelse af medier udvikler sig i den rigtige retning," skriver Per Lyngby, ansv. chefredaktør og adm. direktør for Nordjyske Medier, som begrundelse for at udgive det publicistiske årsregnskab.

I regnskabet kommer Nordjyske bl.a. forbi mediets dækning af terror, flygtningedebatten og Folketingsvalget i 2015.

Også andre medier har kastet sig ud i at producere et publicistisk årsregnskab. Det gælder Folkeskolen, Kristeligt Dagblad og Berlingske.

Mere fra MediaWatch

TV 2 afviser blankt kritik fra Danske Filminstruktører om svigt af dansk film

Dansk Film bliver ikke ladt i stikken af tv-stationerne efter deres filmforpligtelse er afskaffet, siger TV 2's fiktionschef, der går i rette med Danske Filminstruktørers kritik af bl.a. mindre og manglende risikovillig støtte fra DR og TV 2 til dansk film. Samlet er pengene til dansk film ikke blevet mindre, siger hun.

Briefing: Ugen i mediebranchen

Kristeligt Dagblads mangeårige chefredaktør takker af, Radio- og tv-nævnet undrer sig over Radio4's lyttertal, og JP/Politikens Hus har offentliggjort bedste regnskab i årevis. Hop med på denne uges catch-up med de vigtigste historier i ugen, der er gået.

Medier nyder godt af nedlagt strejkekasse

JP/Politikens Hus skal have modtaget et tocifret millionbeløb fra Danske Mediers kasse, der blev nedlagt i 2021, da arbejdsgiverforeningen blev en del af Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs