
Fra vidneskranken kritiserede JP/Politikens Hus' tidligere bestyrelsesformand og nuværende næstformand Jørgen Ejbøl, at han var indkaldt som vidne i retssagen, hvor to tidligere gidsler via deres fagforening har sagsøgt JP/Politikens Hus og Ekstra Bladets ansvarshavende chefredaktør, Poul Madsen, for 1 mio. kr., skriver Finans.
"Jeg vil gerne gøre en bemærkning, dommer. Jeg mener, at det er beklageligt, at man har bedt mig og ledelsen i JP/Politikens Hus stille op i dag. Vi har ikke udgiveransvar i Danmark, og det er der en grund til. Chefredaktøren ene bestemmer, hvad der står i avisen. Hvis man havde udgiveransvar, skulle indholdsmæssige beslutninger forelægges bestyrelse, ledelse og aktionærer, så ville vi ikke længere have en fri presse og fri redigering," sagde Jørgen Ejbøl i retten ifølge Finans.
Jørgen Ejbøl drog en sammenligning med situationen i Polen, hvor ledelser i medier forsøger at diktere indholdet. Han afviste samtidig, at han forsøgte at påvirke Ekstra Bladets dækning af sagen. Samme melding lød fra Lars Munch, bestyrelsesformand i JP/Politikens Hus, der også var indkaldt som vidne i sagen.
Det er fagforbundet Søfartens Ledere, der på vegne af Søren Lyngbjørn og Eddy Lopez har sagsøgt Ekstra Bladet for 1 mio. kr., fordi organisationen mener, at Ekstra Bladets kampagne om sagen i 2012 og 2013 gik for tæt på gidslerne og dermed krænkede privatlivets fred.
Mere fra MediaWatch
Briefing: Ugen i mediebranchen
Udsigt til et smalt medieforlig, en ny fiktionsstrategi fra DR, friske tal fra Jysk Fynske Medier og Information, et vaklende flertal for kulturmoms, Heartbeats mister sin direktør, og en statslig styrelse beskyldes for ulovlig deling af artikler. Få et overblik over Mediedanmark med ugens briefing.