MediaWatch

Ejbøl kritiserer vidneindkaldelse i retssag mod Ekstra Bladet

Næstformanden i JP/Politikens mener, at det er et angreb den danske mediefrihed, hvis man forsøger at holde ledelsen i koncernen ansvarlig for Ekstra Bladets dækning af gidselsag.

Jens Dresling/Polfoto/Arkiv
Stig Kirk Ørskov (tv.), Lars Munch (i midten) og Jørgen Ejbøl (th.) er alle indkaldt som vidner i retssagen, hvor to tidligere gidsler har sagsøgt Poul Madsen og JP/Politikens Hus. Foto: Jens Dresling/Polfoto/Arkiv

Fra vidneskranken kritiserede JP/Politikens Hus' tidligere bestyrelsesformand og nuværende næstformand Jørgen Ejbøl, at han var indkaldt som vidne i retssagen, hvor to tidligere gidsler via deres fagforening har sagsøgt JP/Politikens Hus og Ekstra Bladets ansvarshavende chefredaktør, Poul Madsen, for 1 mio. kr., skriver Finans.

"Jeg vil gerne gøre en bemærkning, dommer. Jeg mener, at det er beklageligt, at man har bedt mig og ledelsen i JP/Politikens Hus stille op i dag. Vi har ikke udgiveransvar i Danmark, og det er der en grund til. Chefredaktøren ene bestemmer, hvad der står i avisen. Hvis man havde udgiveransvar, skulle indholdsmæssige beslutninger forelægges bestyrelse, ledelse og aktionærer, så ville vi ikke længere have en fri presse og fri redigering," sagde Jørgen Ejbøl i retten ifølge Finans.

Jørgen Ejbøl drog en sammenligning med situationen i Polen, hvor ledelser i medier forsøger at diktere indholdet. Han afviste samtidig, at han forsøgte at påvirke Ekstra Bladets dækning af sagen. Samme melding lød fra Lars Munch, bestyrelsesformand i JP/Politikens Hus, der også var indkaldt som vidne i sagen.

Det er fagforbundet Søfartens Ledere, der på vegne af Søren Lyngbjørn og Eddy Lopez har sagsøgt Ekstra Bladet for 1 mio. kr., fordi organisationen mener, at Ekstra Bladets kampagne om sagen i 2012 og 2013 gik for tæt på gidslerne og dermed krænkede privatlivets fred.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Både Berlingske Media og TV 2 fik nye bestyrelsesformænd i sværvægtsklassen, Egmont-koncernen præsenterede regnskab og TV3-ejer splitter selskabet i to efter afblæst fusion med TDC.

MTG vil stå i frontlinjen i nordisk konsolidering

Den svenske koncern splitter selskabet op i to, men det har ikke dæmpet lysten til at indgå i konsolideringer, siger topchefen for den nordiske tv-forretning. Han forudser, at et nyt tele-medie-landskab vil udvikle sig i Norden de kommende år – og det skal ske med MTG i forreste linje.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere