MediaWatch

Ejbøl kritiserer vidneindkaldelse i retssag mod Ekstra Bladet

Næstformanden i JP/Politikens mener, at det er et angreb den danske mediefrihed, hvis man forsøger at holde ledelsen i koncernen ansvarlig for Ekstra Bladets dækning af gidselsag.

Stig Kirk Ørskov (tv.), Lars Munch (i midten) og Jørgen Ejbøl (th.) er alle indkaldt som vidner i retssagen, hvor to tidligere gidsler har sagsøgt Poul Madsen og JP/Politikens Hus. | Foto: Jens Dresling/Polfoto/Arkiv

Fra vidneskranken kritiserede JP/Politikens Hus' tidligere bestyrelsesformand og nuværende næstformand Jørgen Ejbøl, at han var indkaldt som vidne i retssagen, hvor to tidligere gidsler via deres fagforening har sagsøgt JP/Politikens Hus og Ekstra Bladets ansvarshavende chefredaktør, Poul Madsen, for 1 mio. kr., skriver Finans.

"Jeg vil gerne gøre en bemærkning, dommer. Jeg mener, at det er beklageligt, at man har bedt mig og ledelsen i JP/Politikens Hus stille op i dag. Vi har ikke udgiveransvar i Danmark, og det er der en grund til. Chefredaktøren ene bestemmer, hvad der står i avisen. Hvis man havde udgiveransvar, skulle indholdsmæssige beslutninger forelægges bestyrelse, ledelse og aktionærer, så ville vi ikke længere have en fri presse og fri redigering," sagde Jørgen Ejbøl i retten ifølge Finans.

Jørgen Ejbøl drog en sammenligning med situationen i Polen, hvor ledelser i medier forsøger at diktere indholdet. Han afviste samtidig, at han forsøgte at påvirke Ekstra Bladets dækning af sagen. Samme melding lød fra Lars Munch, bestyrelsesformand i JP/Politikens Hus, der også var indkaldt som vidne i sagen.

Det er fagforbundet Søfartens Ledere, der på vegne af Søren Lyngbjørn og Eddy Lopez har sagsøgt Ekstra Bladet for 1 mio. kr., fordi organisationen mener, at Ekstra Bladets kampagne om sagen i 2012 og 2013 gik for tæt på gidslerne og dermed krænkede privatlivets fred.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Udsigt til et smalt medieforlig, en ny fiktionsstrategi fra DR, friske tal fra Jysk Fynske Medier og Information, et vaklende flertal for kulturmoms, Heartbeats mister sin direktør, og en statslig styrelse beskyldes for ulovlig deling af artikler. Få et overblik over Mediedanmark med ugens briefing.

Overblik: Sådan er medieaftalerne landet siden 2000

Hvert andet medieforlig siden 2000 har – i grove træk – haft bred politisk opbakning, mens den anden halvdel af forligene er indgået med smalt flertal. Her får du overblik over, hvordan de seneste årtiers forlig er landet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs