MediaWatch

Topchef for Bonnier News stopper

Gunilla Herlitz forlader posten som chef for Bonnier News efter mere end 13 år i chefstillinger i den svenske mediekoncern.

Bonnier News skal finde en ny direktør. Gunilla Herlitz er nemlig stoppet i spidsen for Bonniers nyhedsdivision, skriver den svenske mediekoncern i en pressemeddelelse.

Hun blev i 2003 chefredaktør på Dagens Industri og senere adm. direktør for avisen. Hun har desuden haft ledende stillinger i Dagens Nyheter, Expressen og Sydsvenskan.

"Gunilla Herlitz har gjort en afgørende indsats for Bonnier. I en meget kritisk periode ledte hun Dagens Nyhedter fra store tab i 2008 og 2009 til en lang række år med stabile overskud og rekordhøje læserindtægter. Vores dagbladsforretnings resultat for 2015 med fortsat stigende overskud i et benhårdt marked er det seneste udtryk for Gunillas meget fremgangsrige arbejde i tæt samarbejde med stærke redaktionelle ledere på de respektive aviser," siger adm. direktør i Bonnier, Tomas Franzén, i en pressemeddelelse.

Den afgående nyhedsdirektør ved endnu ikke, hvad hun skal lave fremover. Gunilla Herlitz fortsætter frem til sommer, og arbejdet med at finde en afløser er gået i gang.

"Der er intet sjovere end at arbejde med medier. Det syntes jeg i 1984, da jeg jeg begyndte som journalist, og det synes jeg stadigvæk. Det har været et fantastisk privilegium at arbejde med så mange utroligt talentfulde mennesker desuden at have engagerede ejere, som er langsigtede," siger Gunilla Herlitz i pressemeddelelsen.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Regeringen går efter kun at sælge 49 pct. af TV 2, ugebladskæmpen Aller kom med regnskab, som ikke så godt ud for den danske dels vedkommende, og DF meldte sig klar til at skrue på de ønskede DR-besparelser. Det er blevet tid til ugens tour gennem mediebranchens største begivenheder.

Facebook vil prioritere "troværdige" nyheder

Medlemsundersøgelser skal luge ud i falske nyheder og få lokale medier til at fylde mere i Facebooks feed. Samlet set skal mængden af nyheder dog fortsat reduceres med en femtedel.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere