MediaWatch

Topchef for Bonnier News stopper

Gunilla Herlitz forlader posten som chef for Bonnier News efter mere end 13 år i chefstillinger i den svenske mediekoncern.

Foto: Peter Jönsson/PR

Bonnier News skal finde en ny direktør. Gunilla Herlitz er nemlig stoppet i spidsen for Bonniers nyhedsdivision, skriver den svenske mediekoncern i en pressemeddelelse.

Hun blev i 2003 chefredaktør på Dagens Industri og senere adm. direktør for avisen. Hun har desuden haft ledende stillinger i Dagens Nyheter, Expressen og Sydsvenskan.

"Gunilla Herlitz har gjort en afgørende indsats for Bonnier. I en meget kritisk periode ledte hun Dagens Nyhedter fra store tab i 2008 og 2009 til en lang række år med stabile overskud og rekordhøje læserindtægter. Vores dagbladsforretnings resultat for 2015 med fortsat stigende overskud i et benhårdt marked er det seneste udtryk for Gunillas meget fremgangsrige arbejde i tæt samarbejde med stærke redaktionelle ledere på de respektive aviser," siger adm. direktør i Bonnier, Tomas Franzén, i en pressemeddelelse.

Den afgående nyhedsdirektør ved endnu ikke, hvad hun skal lave fremover. Gunilla Herlitz fortsætter frem til sommer, og arbejdet med at finde en afløser er gået i gang.

"Der er intet sjovere end at arbejde med medier. Det syntes jeg i 1984, da jeg jeg begyndte som journalist, og det synes jeg stadigvæk. Det har været et fantastisk privilegium at arbejde med så mange utroligt talentfulde mennesker desuden at have engagerede ejere, som er langsigtede," siger Gunilla Herlitz i pressemeddelelsen.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs