MediaWatch

Grønlandsk medie vender overskud til underskud i 2015

SermitsiaqAG må se et overskud i 2014 blive vendt til et underskud i 2015. Særligt et fald i annonceindtægterne gør ondt.

Det grønlandske mediehus SermitsiaqAG kom ud af 2015 med røde tal på bundlinjen. Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Underskuddet er på 1,68 mio. kr. Det er betydeligt dårligere end i 2014, hvor SermitsiaqAG fik et overskud på 250.000 kr. Særligt annoncemarkedet har udviklet sig dårligt i 2015.

"Resultatet er i høj grad påvirket af den økonomiske afmatning i samfundet, der har påvirket annoncesalget. Medvirkende til resultatet er endvidere, at aviserne fortsat investerer i undersøgende journalistik, der har betydning for demokratiet i Grønland. Selvom økonomien er presset, fortsætter vi udviklingen af journalistikken både helt lokalt og internationalt i Arktis," skriver SermitsiaqAG i pressemeddelelsen.

I kroner og ører faldt annonceomsætningen i 2015 med over 1,2 mio. kr., fremgår det af meddelelsen.

Også bladssalget går tilbage. I 2015 blev der solgt aviser for 7,4 mio. kr. Det er omtrent 350.000 kr. mindre end i 2014.

Den igangværende konflikt om den grønlandske mediestøtte har ikke haft betydning for 2015-resultatet.

"Heller ikke i 2015 har SermitsiaqAG modtaget støtte til udgivelsen af de landsdækkende aviser," skriver mediehuset i meddelelsen.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs