MediaWatch

Grønlandsk medie vender overskud til underskud i 2015

SermitsiaqAG må se et overskud i 2014 blive vendt til et underskud i 2015. Særligt et fald i annonceindtægterne gør ondt.

Det grønlandske mediehus SermitsiaqAG kom ud af 2015 med røde tal på bundlinjen. Det oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Underskuddet er på 1,68 mio. kr. Det er betydeligt dårligere end i 2014, hvor SermitsiaqAG fik et overskud på 250.000 kr. Særligt annoncemarkedet har udviklet sig dårligt i 2015.

"Resultatet er i høj grad påvirket af den økonomiske afmatning i samfundet, der har påvirket annoncesalget. Medvirkende til resultatet er endvidere, at aviserne fortsat investerer i undersøgende journalistik, der har betydning for demokratiet i Grønland. Selvom økonomien er presset, fortsætter vi udviklingen af journalistikken både helt lokalt og internationalt i Arktis," skriver SermitsiaqAG i pressemeddelelsen.

I kroner og ører faldt annonceomsætningen i 2015 med over 1,2 mio. kr., fremgår det af meddelelsen.

Også bladssalget går tilbage. I 2015 blev der solgt aviser for 7,4 mio. kr. Det er omtrent 350.000 kr. mindre end i 2014.

Den igangværende konflikt om den grønlandske mediestøtte har ikke haft betydning for 2015-resultatet.

"Heller ikke i 2015 har SermitsiaqAG modtaget støtte til udgivelsen af de landsdækkende aviser," skriver mediehuset i meddelelsen.

Mere fra MediaWatch

DR udpeger direktør for nyoprettet område

Flere måneder efter, DR løftede sløret til det nye store ben i organisationen "Bruger, Marked og Publicering", har man fundet områdets nye direktør. Han får ansvaret for at sikre, DR kan indfri sine public service-forpligtelser i et mediemarked i rivende udvikling.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs