MediaWatch

Strid om grønlandsk mediestøtte fortsætter

Revisionsudvalg kritiserer den grønlandske regering for ikke at have udbetalt mediestøtte til mediehuset Sermitsiaq.AG.

De to grønlandske aviser Sermitsiaq og AG/Grønlandsposten får opbakning i sagen om mediestøtten til de to aviser, skriver sermitsiaq.ag.

Landstingets Revisionsudvalg kritiserer i en betænkning, at det grønlandske landsstyre, Naalakkersuisut, for nylig ændrede reglerne for mediestøtte, så de 2,5 mio. kr., mediehuset Sermitsiaq hidtil har fået udbetalt årligt i støtte, forsvandt med et slag.

"Som det fremgår af ovenstående er der en række forhold, som stærkt taler for, at Naalakkersuisut burde have udbetalt de på finansloven afsatte midler til Mediehuset Sermitsiaq.AG," skriver Revisionsudvalget.

Udvalget kan dog heller ikke med sikkerhed sige, at Landsstyret har ageret i strid med finansloven og kan derfor heller ikke konkludere, at medierne har krav på pengene, skriver avisen.

Tøver med at gå til domstole

SermitsiaqAG, der har næstformand for JP/Politikens Hus, Jørgen Ejbøl, som formand, kom ud af 2014 med et overskud efter skat på 250.000 kr. mod 3,65 mio. kr. i 2013. Det skyldes primært, at huset mistede statstilskuddet på 2,5 mio. kr., som landstyret tidligere har givet til husets to landsdækkende aviser.

AG/Grønlandspostens ansvarshavende chefredaktør, Christian Schultz-Lorentsen, mener, at fratagelsen af mediestøtten er en bevidst diskriminering af de privatejede aviser:

"Både danske og grønlandske jurister og forvaltningseksperter har sat store spørgsmålstegn ved beslutningen, men regeringen er krøbet i flyverskjul. I stedet for at erkende fejlen og gøre skaden god igen ved at efterbetale pengene, nøjes regeringen nu med at opfordre os til at gå til domstolene, hvis vi er utilfredse. Men af indlysende årsager tøver vi med at tage det skridt. Det vil være en højst usædvanlig situation, hvis landets to aviser stævner regeringen," siger Christian Schultz-Lorentzen i en meddelelse.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs