MediaWatch

Jyllands-Posten lancerer undervisningsprojekt om ytringsfrihed

Avisen søsætter sammen med De Danske Sprogcentre undervisningsmateriale, der sætter fokus på ytringsfriheden.

Kåre Viemose/Polfoto/Arkiv
Foto: Kåre Viemose/Polfoto/Arkiv

Et nyt undervisningsmateriale med navnet "Det frie ord" fra Jyllands-Posten og De Danske Sprogcentre skal kaste lys på ytringsfriheden. Det skriver Jyllands-Posten.

Avisens chefredaktør, Pierre Collignon, begrunder bl.a. det nye initiativ med, at tilstrømningen af flygtningen fra Mellemøsten kan sætte fornyet fokus på ytringsfriheden.

"Vi ved, at mange kommer hertil fra samfund med helt anderledes normer og traditioner, når det handler om at tolerere anderledestænkendes ytringer," skriver Pierre Collignon og fortsætter:

"Denne mulige konflikt vil vi gerne være med til at diskutere og ja, måske også forebygge. Derfor har Jyllands-Posten søsat et nyt undervisningstilbud, "Det frie ord", som både kan bruges på gymnasiale uddannelser og i folkeskolens ældste klasser - og på landets sprogcentre, hvor flygtninge og andre nye medborgere modtager danskundervisning."

Materialet behandler bl.a. de danske regler for ytringsfrihed og ytringsfrihedens historie i Danmark.

Forsiden lige nu

Dalende opbakning til tv-pakker er en af TV 2's store udfordringer

Selv om det er første gang i fem år, at TV 2 lever op til sin målsætning om en overskudsgrad på 10 pct., så er TV 2-boss mere end tilfreds med de seneste års resultater. Hun udpeger danskernes svigtende opbakning til tv-pakkerne som en af TV 2's helt store udfordringer.

Fredericia Dagblad får ny chefredaktør

Efter 14 år stopper Marianne Husted som chefredaktør for at blive redaktionel souschef. Hun afløses af jourhavende på avisen, der er en del af Jysk Fynske Medier.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere