MediaWatch

Engelske aviser går efter internationale læsere

En ny online udgave skal tiltrække internationale læsere til de engelske aviser The Times og Sunday Times.

En ugentlig digital udgave af The Times og Sunday Times skal få flere internationale læsere til at tegne abonnement på de engelske aviser. Det skal ske via en appen "The Times of London Weekly", der bliver lanceret i 46 lande. Det skriver The Guardian.

Prisen på abonnementet bliver 2,99 pund (29 kr.) pr. måned, og for det beløb kan læserne se frem til nyt indhold hver torsdag.

"The Times of London har længe været en af de mest berømte aviser i verden, bygget på et ry for troværdig, præcis journalistik, skarpe kommentatorer, vittige skribenter og featurejournalistik med flair. Vores nye ugentlige app tilbyder internationale læsere den bedste britiske journalistik, som regelmæssigt sætter dagsordenen hjemme og i udlandet," udtaler Times’ redaktør, John Witherow, til The Guardian.

The Times har længe fulgt en strategi, hvor adgangen til at læse stort set alt online indhold har krævet et digitalt abonnement.

Ifølge The Guardian viser de seneste oplagstal, at 54 pct. af abonnementer på den daglige udgave af The Times er digitale, mens det for Sunday Times’ vedkommende er 35 pct. Væksten i digitale abonnementer er en væsentlig årsag til, at de to engelske aviser sidste år kunne rapportere et overskud på 1,7 mio. pund (16,5 mio. kr.) - det første i 13 år.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs