MediaWatch

Bowie rydder forsider verden over

David Bowies død præger avisforsiderne i Storbritannien - og resten af verden - fra The Guardian til Financial Times.

David Bowie på forsiden af en lokalavis i Hong Kong fra i dag. | Foto: Vincent Yu/AP/Polfoto

Normalt gør medier en dyd ud af ikke at være enige, men de fleste er rørende enige på forsiden af dagens aviser.

Musikeren David Bowie, hvis død blev kendt i går, får et "imponerende" farvel i den britiske presse, hvor musikeren er på samtlige nationale avisforsider, skriver The Guardian.

"Selv Financial Times havde et forsidefoto af sangeren," skriver mediebloggeren Roy Greenslade, der har optalt dækningen til syv sider i The Sun, seks sider i Daily Telegraph, fem sider i The Guardian, der også har et 12 siders tillæg, og fem sider i henholdsvis Metro og Daily Star.

I Danmark har aviserne også hyldet den ikoniske sanger og musiker, der fylder forsiderne af de landsdækkende morgenaviser.

Især et billede går igen på forsiderne, skriver Politiken, der har samlet en række af dagens danske og internationale avisforsider. Det er billedet fra David Bowies sjette album "Aladdin Sane" fra 1973, som Politiken selv har valgt på forsiden af både første og anden sektion.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs