MediaWatch

Fallesen: Børsen har længe været til salg

Den svenske mediekoncern Bonnier har længe været interesseret i et salg af deres danske avisforretning, siger tidligere chefredaktør for Børsen.

Med salget af Børsen trækker den svenske mediekoncern Bonnier sig fra det danske avismarked. Det ønske har Bonnier haft længe ifølge den tidligere chefredaktør og adm. direktør for Børsen, Leif Beck Fallesen, skriver business.dk.

"Bonnier har været interesseret i at sælge Børsen i en længere periode - i flere år faktisk. Man har så ikke kunne blive enige om pris med en køber, men det er så sket nu," siger Leif Beck Fallesen, ikke vil uddybe, om der har været konkrete købere inde i billedet før og hvilke.

Bonnier har de senere år lagt flere medieaktiviteter ind under Dagbladet Børsen, det gælder Dagens Medicin og senest magasinet Penge & Privatøkonomi, der hidtil har været udgivet af Bonnier Publications.

Bonnier Publications står nu tilbage som Bonniers eneste forretningsfokus på det danske marked.

Vil øge digitale indtægter

Bonniers topchef Tomas Franzén begrunder i dagens pressemeddelelse salget med Bonniers strategiske mål om at øge de digitale indtægter til 50 pct. i 2020. Sidste år udgjorde de 15 pct.

"Gennem salget mobiliserer vi ressourcer til at fortsætte investeringer og opkøb inden for områder, hvor vi ser muligheder for fremtidig vækst og forbedret afkast. Det styrker os i arbejdet med at øge vores andel i nye, primært digitale indtægter fra 15 pct. sidste år til 50 pct. i 2020,” udtaler Tomas Franzén i meddelelsen.

Ifølge den svenske avis Dagens Industri, som også er ejet af Bonnier, tegner de digitale indtægter i Børsen sig for mindre end 10 pct.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs