MediaWatch

JP/Politikens Hus køber Dagbladet Børsen

Opdateres. Bonnier sælger Børsen til JP/Politikens Hus for 800 mio. kr. Børsen beholder redaktionel uafhængighed og ledelsesgruppe.

Opdateres. JP/Politikens Hus køber Dagbladet Børsen af den svenske mediekoncern Bonnier for 800 mio. kr.

Det meddeler JP/Politikens Hus i en pressemeddelelse.

"Børsen er en journalistisk perle og et perfekt match for JP/Politikens Hus. Børsens trykte og digitale udgivelser står stærkt, og de passer enestående godt med vores ambition om at sikre, at Danmark har en stærk, uafhængig udgivervirksomhed, der har den nødvendige konkurrencekraft over for især de internationale aktører," udtaler Stig Kirk Ørskov, adm. direktør i JP/Politikens Hus, i meddelelsen.

"Børsen er et af Danmarks stærkeste mediebrands – med en kernesund økonomi, dygtige medarbejdere og en ledelse, som vi er så heldige at kunne beholde," udtaler Stig Kirk Ørskov.

Krab-Johansen fortsætter

JP/Politikens Hus oplyser, at Børsen beholder sin redaktionelle uafhængighed. Børsens adm. direktør og ansvarshavende chefredaktør, Anders Krab-Johansen, og Børsens ledelsesgruppe fortsætter, indtil handlen er godkendt af Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

"Med JP/Politikens Hus får vi en ejer, der lige som Bonnier insisterer på høj journalistisk kvalitet og en stærk økonomi som forudsætningerne for publicistisk succes. Jeg glæder mig over, at der er fuld opbakning til at fortsætte den strategi og de planer, vi har lagt – og som har styrket Børsen de senere år,” udtaler Anders Krab-Johansen.

Børsen havde sidste år en omsætning på 365 mio. kr. og et resultat efter skat på 49 mio. kr.

JP/Politikens Hus oplyser, at den forventer, at Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens godkendelsesproces af handlen vil tage et halvt år.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere