MediaWatch

Knudsen: Mindst en avis har droppet print om to årtier

Berlingskes tidligere topchef og mediekommentator tror, at en af de tre landsdækkende aviser lukker for printudgaven inden for to årtier. JP/Pol-direktør afviser.

Danske avisers oplag på papir faldet, og inden for to årtier må den første store danske avis lukke sin printudgave, lyder forudsigelsen fra Berlingske tidligere topchef Lisbeth Knudsen, som i dag er direktør for Mandag Morgen Danmark, til Journalisten.

"Der vil altid være et marked for papiraviser, ligesom bøger også overlever i fysisk form. Men jeg tror ikke, at vi har alle de tre store landsdækkende aviser Berlingske, Jyllands-Posten og Politiken på papir om 20 år," siger Lisbeth Knudsen til Journalisten.

Den dystre forudsigelse deler mediekommentator Lasse Jensen. Han tror, at lukningen allerede vil ske inden for et årti, siger han til Journalisten.

JP/Politikens Hus's adm. direktør, Stig Kirk Ørskov, adviser, at det står så skidt til. Han tror, at aviserne holder hans levetid ud.

Opdateret: Det er præciseret, at Lisbeth Knudsen venter, at en avis lukker sin printudgave - og ikke lukker i almindelighed.

Mere fra MediaWatch

B.T.'s fejlskud bekymrer ikke brancheorganisation

Direktør for Danske Medier ser B.T.’s investeringslyst som et sundhedstegn, selv om storbyeventyret kuldsejlede på under et år. Det er dog nødvendigt at knække koden til de lokale og digitale læsere, mener han.

Briefing: Ugen i mediebranchen

B.T. lukker printavisen, cityredaktionerne nedlægges og chefredaktør Jonas Kuld Rathje stopper, Bog & Idé barsler med streamingtjeneste, og DR gentænker kulturdækningen. Det har været en travl uge i Mediedanmark, men du får overblikket over de vigtigste historier lige her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs