Advokat: Qureshi-sag kan udvikle sig til straffesag

Der kan være tale om en mulig straffesag, hvis Michael Qureshi har opdigtet kilder med henblik på at sælge falske interviews, siger advokat.
Foto: Linda Johansen/Polfoto/Arkiv
Foto: Linda Johansen/Polfoto/Arkiv

Sagen om sportsjournalisten Michael Qureshi kan ende med ikke kun at være en sag om journalistik og etik, men også en regulær straffesag, siger advokat Michael Wallin, som er ekstern lektor i skatteret ved Copenhagen Business School, til Ekstra Bladet.

"Hvis hele formålet med at opdigte kilder har været at videresælge artikler med interviews, som måske slet ikke har fundet sted, for at tjene penge på det, ligger sagen inden for kerneområdet af bedrageri," siger Michael Wallin til Ekstra Bladet, som understreger, at han kun kender sagen fra medierne og derfor udtaler sig med det forbehold.

Som MediaWatch tidligere har afsløret, fakturerede Michael Qureshi fra december 2011 Egmont for artikler i magasinet Goal i et britisk selskabs navn. Det britiske selskab og den tidligere ejer og direktør har nægtet ethvert kendskab til fakturaerne.

Ifølge Michael Wallin er det en sær forretningsgang, og kan - hvis formålet har været kanalisere penge ud af landet - være en sag mulig skatteunddragelse.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også