MediaWatch

Næstformand i journalistgruppe trækker sig

Eksklusionen af sportsjournalisten Michael Qureshi, der efterfølgende er blevet annulleret, får næstformand i Journalistgruppen i DJ til at gå.

Bent Stenbakken stopper som næstformand i specialforeningen Journalisterne under Dansk Journalistforbund (DJ). Det skriver organisationens fagblad journalisten.dk.

Hans afgang skyldes journalistgruppens beslutning om at ekskludere sportsjournalisten Michael Qureshi, der blev truffet tirsdag, skriver Bent Stenbakken i en mail til gruppens bestyrelse.

Journalistgruppen annullerede tidligere i dag, fredag, eksklusionen, efter formanden erkendte, at der ikke var foretaget en tilstrækkeligt grundig sagsbehandling til at retfærdiggøre, at Michael Qureshi fik frataget sit medlemsskab.

Qureshi ekskluderes ikke alligevel af specialforening

Annulleringen har dog ikke fået Bent Stenbakken til at ændre sin holdning om at forlade næstformandssposten.

"Egentlig handler det om, at vi skal passe på med at løbe som lemminger efter en sag. Mange sviner journalistikken til. Ofte uberettiget, for det er meget god journalistik derude. Men i stedet for at tænke os om har vi taget den nemme beslutning uden at have hjemmel til det," siger Bent Stenbakken til journalisten.dk.

Mere fra MediaWatch

TV 2 afviser blankt kritik fra Danske Filminstruktører om svigt af dansk film

Dansk Film bliver ikke ladt i stikken af tv-stationerne efter deres filmforpligtelse er afskaffet, siger TV 2's fiktionschef, der går i rette med Danske Filminstruktørers kritik af bl.a. mindre og manglende risikovillig støtte fra DR og TV 2 til dansk film. Samlet er pengene til dansk film ikke blevet mindre, siger hun.

Briefing: Ugen i mediebranchen

Kristeligt Dagblads mangeårige chefredaktør takker af, Radio- og tv-nævnet undrer sig over Radio4's lyttertal, og JP/Politikens Hus har offentliggjort bedste regnskab i årevis. Hop med på denne uges catch-up med de vigtigste historier i ugen, der er gået.

Medier nyder godt af nedlagt strejkekasse

JP/Politikens Hus skal have modtaget et tocifret millionbeløb fra Danske Mediers kasse, der blev nedlagt i 2021, da arbejdsgiverforeningen blev en del af Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs