MediaWatch

S vil have Apple og Playstation til lommerne for DR-app

Internationale aktører bør i lighed med danske distributører betale gebyr for DR-tiltag, mener Socialdemokraterne, som også kræver, at Netflix indgår aftaler med danske rettighedshavere.

Foto: Cecile Smetana/Polfoto/Arkiv

Socialdemokratiets medieordfører, Mogens Jensen, vil have kulturminister Bertel Haarder (V) på banen i sagen om DR's tv-apps til Apple TV og Sony Playstation.

Mogens Jensen mener, at det er problematisk for konkurrencesituationen, at internationale spillere såsom Apple og Sony Playstation kvit og frit kan bruge DR's tv-app, imens danske tv-distributører betaler et såkaldt retransmissionsgebyr for at få lov til at videreformidle DR’s kanaler. Retransmissionsgebyret løber årligt op i et ikke ubetydeligt millionbeløb.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny rapport om danskernes nyhedsbrug, første skridt mod aftale for DPCMO, startskud på Se og Hør-strategi og et nødopråb fra produktionsbranchen er blandt nogle af ingredienserne, der har sat smag på denne uge i mediebranchen. Få et overblik i ugens briefing.

EU vil kræve strengere kontrol med statslige annoncekroner

I et nyt udspil lægger Europa-Kommissionen nu op til flere krav til gennemsigtighed og fair tildeling, når alt fra regeringer til statsejede virksomheder køber reklameplads hos medierne. Forslaget møder opbakning hos Danske Medier, der dog overordnet ser lovforslaget som dårligt nyt for mediebranchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs