MediaWatch

Jyllands-Posten vil forbedre meningsmålinger

Belært af tidligere tiders fejlskud ændrer Jyllands-Posten og analyseinstituttet Wilke metodikken bag meningsmålinger.

Fremover skal meningsmålinger i Jyllands-Posten være af højere kvalitet. Det er formålet med en opdatering af metoderne til meningsmålinger, som Jyllands-Posten og Wilke har udviklet. Det skriver Jyllands-Posten.

Ved Folketingsvalget i juni forudså meningsmålinger i Jyllands-Posten ganske vist et blåt flertal, men fejlprocenten var ifølge Jyllands-Posten selv 5,9. Avisen har ikke offentliggjort meningsmålinger siden valget. Tiden er i stedet brugt på at opstille en række nye standarder for meningsmålinger i Jyllands-Posten.

Det har resulteret i i alt fem nye tiltag. Blandt dem er en fordobling af antallet af svarpersoner. Fremover spørger Wilke 2000 danskere mod tidligere 1000. Desuden skal der foretages en mere finmasket udvælgelse af svarpersoner baseret på geografi og urbanisering.

"Med beslutningen om at fordoble hver målings størrelse fra ca. 1.000 respondenter til 2.000 vil vi også nedbringe kadencen i vores målinger. I stedet for at producere et politisk indeks hver måned, vil vi nu gøre det hver anden måned. Alt i alt vil det give færre, men bedre meningsmålinger," skriver Jyllands-Postens chefredaktør, Pierre Colignon.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs