MediaWatch

Kontroversiel mediechef er tilbage i chefstolen

Rebekah Brooks er efter fire års pause tilbage hos News UK som topchef, og hun vil ikke dvæle ved fortiden.

Rebekah Brooks, ny chef for News UK | Foto: Lefteris Pitarakis/AP/Polfoto/Arkiv

I dag er første arbejdsdag for Rebekah Brooks på posten som chef for News UK, der er en del af Rupert Murdochs medieimperium.

Det er lidt over fire år siden, at Brooks stoppede hos News Corp. efter skandalen om hacking af kendtes telefonsvarer. I en mail til de ansatte, som The Guardian har fået fat i, skriver Rebakah Brooks, at hun er glad for at være tilbage.

Hun skriver også kort om den fortid, som for fire år siden tvang hende til at forlade mediehuset.

"Det vil være forkert at dvæle ved fortiden, men det vil også være forkert at undlade at nævne den. Mange kollegaer og deres familier har lidt rigtigt meget i det seneste år, og mine tanker er med dem, som stadig står over for begribelig stress og usikkerhed," skriver Rebekah Brooks ifølge The Guardian i mailen til sine nye kollegaer.

Telefonskandalen fik den konsekvens, at avisen News of the World måtte lukke. Rebekah Brooks måtte trække sig som chef for News International i 2011 og var mistænkt for at have begået ulovligheder i sagen. Hun blev i 2014 renset for anklagerne.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs