MediaWatch

Midtjyske lokalaviser bryder betalingsmur ned

Lokalaviserne i Midtjyske Medier dropper den hårde betalingsmur til fordel for en freemium model, hvor der er mest gratis læsestof. Satser mere på trafik.

Tre år efter lokale dagblade som Århus Stiftstidende, Randers Amts Avis og Dagbladet Holstebro-Struer byggede en vandtæt betalingsring om netaviserne, bliver den nu brudt ned.

Lokalaviserne, som Berlingskes ejere De Persgroep netop har solgt til Jysk Fynske Medier, overgår i løbet af september til en freemium model, hvor det meste er gratis at læse. Dermed bliver husenes konsekvente satsning på abonnement alene lagt i graven. Nu vil aviserne igen have trafik.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny rapport om danskernes nyhedsbrug, første skridt mod aftale for DPCMO, startskud på Se og Hør-strategi og et nødopråb fra produktionsbranchen er blandt nogle af ingredienserne, der har sat smag på denne uge i mediebranchen. Få et overblik i ugens briefing.

EU vil kræve strengere kontrol med statslige annoncekroner

I et nyt udspil lægger Europa-Kommissionen nu op til flere krav til gennemsigtighed og fair tildeling, når alt fra regeringer til statsejede virksomheder køber reklameplads hos medierne. Forslaget møder opbakning hos Danske Medier, der dog overordnet ser lovforslaget som dårligt nyt for mediebranchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs