MediaWatch

Krab: Vi har bare ladet os inspirere af andre dagblade

Børsens chefredaktør mener ikke, at Børsen i den nye omdiskuterede overenskomst gør andet, end andre mediehuse i forvejen har skrevet ind i deres overenskomster.

Foto: Finn Frandsen/Polfoto/Arkiv

Anders Krab-Johansen, chefredaktør og adm. direktør på Børsen, tager til genmæle, efter Dansk Journalistforbund i sidste uge kritiserede den overenskomst, som ledelsen er blevet enige med medarbejderne om.

Til Journalisten siger chefredaktøren, at han godt kan genkende, at Børsen med overenskomsten har delt journalisterne op i et A- og et B-hold.

"Ja, det kan jeg sagtens. Vi siger her, at nogle rettigheder hører en anden tid til, og dem udfaser vi, så nyansatte har større fleksibilitet og et lavere niveau af rettigheder. Men det er altså ikke noget, vi har fundet på. Det har DJ. Vi har ladet os inspirere af aftaler, DJ har lavet på for eksempel Jyllands-Posten, Politiken, Ekstra Bladet og Berlingske. Og vores aftale er faktisk på flere områder mere venlig," siger Anders Krab-Johansen til Journalisten.

En del af overenskomsten er, at nye medarbejdere bliver ansat på ringere vilkår end de medarbejdere, som allerede er ansat på Børsen. Bl.a. det fik Dansk Journalistforbund til at kritisere aftalen kraftigt.

Overenskomsten indeholder også en garanti mod fyring i den to-årige overenskomstperiode for de medarbejdere, der var ansat på Børsen pr. 1. marts i år.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs