MediaWatch

DJ: Andre medier skal ikke slikke sig om munden

Den nye Børsen-overenskomst betyder bl.a. lavere startløn og dårligere opsigelsesvarsel for nye ansatte. Andre medier skal ifølge DJ ikke stile efter at kunne indføre samme model.

Børsens medarbejdere har stemt ja til en ny overenskomst. Den betyder bl.a., at medarbejdere, som var ansat før 1. marts, ikke kan fyres i overenskomstperioden, som løber over to år.

Til gengæld indføres en lavere startløn for nyansatte, ligesom nye folk på dagbladet får dårligere opsigelsesvarsel og selv skal betale deres frokostpause. Tine Johansen, næstformand i Dansk Journalistforbund, fortæller, at andre medier ikke skal regne med at få held med at lave det, som hun kalder "et A- og et "B-hold".

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

TV 2 afviser blankt kritik fra Danske Filminstruktører om svigt af dansk film

Dansk Film bliver ikke ladt i stikken af tv-stationerne efter deres filmforpligtelse er afskaffet, siger TV 2's fiktionschef, der går i rette med Danske Filminstruktørers kritik af bl.a. mindre og manglende risikovillig støtte fra DR og TV 2 til dansk film. Samlet er pengene til dansk film ikke blevet mindre, siger hun.

Briefing: Ugen i mediebranchen

Kristeligt Dagblads mangeårige chefredaktør takker af, Radio- og tv-nævnet undrer sig over Radio4's lyttertal, og JP/Politikens Hus har offentliggjort bedste regnskab i årevis. Hop med på denne uges catch-up med de vigtigste historier i ugen, der er gået.

Medier nyder godt af nedlagt strejkekasse

JP/Politikens Hus skal have modtaget et tocifret millionbeløb fra Danske Mediers kasse, der blev nedlagt i 2021, da arbejdsgiverforeningen blev en del af Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs