MediaWatch

Financial Times tæt på at blive solgt

Ejeren af erhvervsavisen bekræfter, at fremskredne forhandliner om et salg af avisen er i gang.

Den britiske Pearson-koncern er tæt på at sælge Financial Times-gruppen. Det melder selskabet oven på nylige rygter i medierne, seneste bragt frem af Reuters torsdag.

"Pearson noterer nylige spekulationer i medierne og bekræfter, at det er i fremskredne forhandlinger om et potentielt salg af FT Group, selv om der ikke er nogen sikkerhed for, at samtalen vil føre til en handel," skriver selskabet i en meddelelse.

FT Group tæller, ud over Financial Times og avisens tilhørende netavis, en ejerpost på 50 pct. i nyhedsmagasinet The Economist og et delejerskab af et joint venture i Rusland.

Mandag fortalte Bloomberg News om lignende rygter om en handel, der kan værdisætte avisen til 1 mia. pund (10,7 mia. kr.). Samme beløb nævnes af Reuters torsdag.

Reuters afviser interesse

Angiveligt er blandt andre Bloomberg og tyske Axel Springer mulige købere af den britiske mediegruppe.

Også Reuters' eget moderselskab, Thomson Reuters, er ifølge Reuters på banen, men Reuters afviser over for Reuters at udtale sig om sagen.

FT Group har i 60 år været ejet af Pearson, hvis primære forretningsområde ellers er undervisningsmateriale og relaterede tjenester. Det skulle være et ønske om at fokusere på det kerneområde, der har fået selskabet til at sætte den berømte erhvervsavis til salg.

Pearson-aktien stiger 2 pct. til 1233 pence oven på rygterne og den efterfølgende bekræftelse.

/ritzau/FINANS

Mere fra MediaWatch

16 medarbejdere fratræder på Jyllands-Posten

Syv journalistiske medarbejdere forlader avisen, mens yderligere ni medarbejdere er blevet opsagt - herunder en redaktionel analysechef. Derudover lukker Jyllands-Posten for kommentarsporet på Facebook. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs