MediaWatch

BT finder ny chefredaktør hos Politiken

BT har været på jagt efter en chefredaktør, og nu er en ny mand fundet. Det er Karl Erik Stougaard, der sætter sig i chefstolen.

Foto: Per Folkver/Polfoto/Arkiv

Fra 1. august er Karl Erik Stougaard chefredaktør på BT. Han afløser Flemming Fjeldgaard, der stoppede ved udgangen af maj for at rykke videre til TV3 Sport.

Den nye chefredaktør kommer fra en stilling som digital redaktionschef på Politiken. Han ser frem til de nye udfordringer.

“BT har præsenteret mig for et journalistisk projekt og en ledelsesmæssig opgave, som jeg uden tøven takkede ja til. BT har en stærk digital position, som rummer et stort potentiale både indholdsmæssigt og kommercielt, og på print er der lagt en klar og ambitiøs plan for fremtiden. Jeg glæder mig til at vende tilbage til Pilestræde og til at lave avis og net med BT's dygtige ledere og medarbejdere," siger Karl Erik Stougaard i en pressemeddelelse.

Han har tidligere arbejdet hos Berlingske Media, hvor han i omkring 15 år bestred flere forskellige jobs på Berlingske. De seneste to år har Karl Erik Stougaard arbejdet for Politiken.

BT's ansvarshavende chefredaktør Olav Skaaning Andersen er tilfreds med at have hyret sin nye chefredaktør.

"Vi har fundet en chefredaktør, der journalistisk og ledelsesmæssigt kan være med til at flytte BT. Vi har store ambitioner, og Karl Erik Stougaard vil med sin erfaring fra både print og digital nyhedsproduktion være et ualmindeligt godt supplement til det hold af journalister og chefer, der allerede i dag gør et godt job på BT," siger Olav Skaaning Andersen i meddelelsen.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs