MediaWatch

Berlingske vinder pris for 18.000 indsamlede mails

Det datajournalistiske projekt #Sporet sikrede i går Berlingske international hæder fra Global Editors Forum.

Berlingske vandt i går en international pris for det datajournalistiske projekt #Sporet, der vandt i kategorien "Data Journalism Awards" i en konkurrence arrangeret af Global Editors Network. Det skriver Berlingske.

"Med #Sporet har det været vores ambition at gøre overvågningsdebatten konkret og demonstrere, hvor detaljeret man kan kortlægge personer alene ud fra såkaldte metadata, fordi vi efterlader os digitale fodspor overalt," skriver chefredaktør Jens Grund om baggrunden for projektet, der blev født i 2014 i efterdønningerne af Edward Snowdens afsløringer af NSA's omfattende overvågning.

For at løfte historien indsamlede det fire mand store reporterhold fra Berlingske mere end 18.000 mails, 31.000 teledata, 2.400 bankdata, 34.000 lokationspunkter og 2.800 kalenderoplysninger for at sætte fokus på de spor, vi trækker på nettet.

Projektet er tidligere i år blevet prisbelønnet ved den nordiske konkurrence i datajournalistik, Noda Awards.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs